Forsiden Om Alsion Syddansk Universitet Koncertsalen Alsion Videnspark Alsion Erhvervsakademi Sydvest Cafe Alsion Kontakt
Program for Koncertsalen Alsion
Salsplan
Find vej & parkering
Teleslynge
Byens scener i Sønderborg
Booking af Koncertsalen Alsion
Fonden Koncertsalen Alsion
Sønderjyllands Symfoniorkester
Nyhedsbrevtilmelding
Giv os din mening
Buy My Ticket
Billetter til Koncertsalen Alsion
Se billeder fra Koncertsalen Alsion

Sæsonprogram for Koncertsalen Alsion


SØNDERBORGKORENES FORÅRSKONCERT

1. maj 2017 kl. 19.00

Billetter sælges ved indgangen

___#_______.jpg

Traditionen tro fejrer en række kor fra Sønderborg Kommune foråret med en korkoncert. 300-400 sangere fra damekor, blandede kor og mandskor vil synge fra deres forskellige repertoire.

Glæd dig til en spændende aften med både nye og kendte sange. Korene ser frem til at vise publikum, hvad de har på programmet i øjeblikket.

SYMFONIORKESTRET: TROLDSPEJLET RELOADED

Torsdag 4. maj 2017 klokken 19.00

Billetter

troldspejlet-f44c531e.jpg

Troldspejlskoncert er en familiekoncert med populære melodier fra tegnefilmens og superheltenes verden. Jakob Stegelmann fører publikum igennem koncertens mange kendte stykker fra stjernekrig, superhelte, fantasy og computerspil, hvor musikken for alvor sætter gang i fantasien og billederne.

Tag med Troldspejlet ”Reloaded” på eventyr med den musik, som på et øjeblik kan springe fra Gremlins over Superman og til fjerne galakser, komme med James Bond på mission eller duellere med monstre.

FÆLLESSANG I CAFÉ ALSION

6. maj 2017

Kl. 12-13

Yderligere info

fællessang.jpg

Et sandt tilløbsstykke. Alle, der kan lide at synge, er velkomne til fællessang i cafeen. Arrangementet er åbent for alle, og det er gratis at være med.

Hver gang er det en ny vært, der leder det et timer lange arrangement. Meningen er, at man kan komme indenfor på vej til/fra indkøb, træning, arbejde med mere.

Dagens vært: Eva Kjer Hansen, medlem af Folketinget

Cafe Alsion tilbyder brunch forud for arrangementet. Bestil bord på 26167750 eller cafe@alsion.dk.

PROMUSICA
KAMMERMUSIK

7. maj 2017
Kl. 15

Gratis

Promusica.jpgProMusica er et kammermusikforum
for Sønderjyllands Symfoniorkesters
egne musikere.

Her får kammermusik
og solistværker sin helt egen plads.

Programmet offentliggøres 14 dage før
koncerten på www.promusica.dk.

Cafe Alsion tilbyder kaffe- og kagebord.

CITY SINGLER: TAGET PÅ SENGEN

9. maj 2017 klokken 20.00

Billetter

citysingler.jpg

"Taget på sengen" er City Singlers fjerde show i rækken - og de stanglækre damer tager igen publikum med på en rutsjetur gennem kvinders liv med alle de skønne, kiksede, smukke, uperfekte og frække aspekter.

Publikum bliver invitereret inden for i de fire pigers allerhelligste sted, soveværelset. Et sted, hvor dyneløfteri, pudekampe og sovekammerlooket får en ordentlig tur i kanen.

FOREDRAG med RASMUS TANTHOLDT: VERDEN ER STADIG NY

10. maj 2017 klokken 19

Billetter

tikko.jpg

Rasmus Tantholdt her i et årti været international korrespondent i diverse konflikt-, krigs- og katastrofeområder. Han har dækket krigen i Irak, Afghanistan, Syrien og flygtningekrisen i Europa.

Hør Rasmus fortælle om sine rørende, spændende og voldsomme oplevelser fra den verden, der er hans arbejdsplads. Om de situationer, hvor han troede han skulle dø, og om de mange etiske overvejelser og svære dilemmaer han står over for, hver gang han er af sted. Et farligt og voldsomt job - men samtidig også et job han brænder for mere end noget andet!

FOLKBALTICA ÅBNINGSKONCERT 2017

17. maj 2017 klokken 20.00

Billetter

Rasmus-Lyberth-foto-Titken-Jakobsen-mindre.jpg

Årets åbningskoncert er en episk musikalsk iscenesættelse af temaet “Den store Rejse”.

folkBALTICA Ensemble (DK/SH)
Huskunstner Dota Kehr (D)
Rasmus Lyberth (GRL)
Kimberley Fraser (CAN)
Dwight Lamb (USA)
og Sønderjysk Pigekor (DK) under ledelse af Harald Haugaard

SYMFONIORKESTRET OG SCHLESWIG-HOLSTEINISCHES SINFONIEORCHESTER: STRAUSS & SJOSTAKOVITJ

Tirsdag 23. maj 2017 klokken 20.00

Billetter

2S7A0788-FS-2.jpg

Det bliver de pompøse toners aften, når Sønderjyllands Symfoniorkester og Schleswig-Holsteinisches Sinfonieorchester traditionen tro leverer koncert for store orkestre om foråret. På programmet står Richard Strauss' Metamorphosen for strygere og Sjostakovitj' 8. symfoni.

Samtidig markerer koncerten afslutningen på samarbejdet med Sønderjyllands Symfoniorkesters nuværende chefdirigent siden 2014 Shao-Chia Lü, som med stor kunstnerisk autoritet og med sin positive og venlige facon har givet publikum store koncertoplevelser.

SYMFONIORKESTRET: SANKT HANS-KONCERT

23. juni 2017 klokken 19.30

Billetter

web_carmen-2c41dd3e.jpg

Sant Hans-koncerten 2017 byder på solistindslag med en af orkestrets egne musikere nemlig rumænske Carmen Rosu-Nicolescu på violin. Aftenens festlige program byder på en bred vifte af værker af komponister som Tjajkovskij, Ravel, Saint-Saëns, Chabrier og Chausson.

Efter koncerten tændes traditionen tro sankthans-bålet ude på Alssund, pølserne lægges på grillen, og symfoniorkestrets musikere leverer hyggemusikken - inklusiv akkompagnementet til midsommervisen.

Schleswig-Holstein Musik Festival: Mozart, Bach & Haydn

Søndag 16. juli 2017 klokken 19.00


Billetter

17_SHMF (2).jpg

Schleswig-Holstein Festival Orchester
Ton Koopman, Dirigent

Johann Sebastian Bach:
Orkestersuite Nr. 3 i D-Dur BWV 1068

Joseph Haydn:
Sinfonie D-Dur Hob. I:6 „Le matin“

Wolfgang Amadeus Mozart:
Symfoni i C-Dur KV 551 „Jupiter“

Schleswig-Holstein Musik Festival: Romeo & Julie

Fredag 4. august 2017 klokken 20.00

Billetter

17_SHMF (1).jpg

Baiba Skride, Violin
Schleswig-Holstein Festival Orchester
Michael Sanderling, Dirigent

Ludwig van Beethoven:
Violinkoncert i D-Dur op. 61

Sergei Prokofieff:
Romeo und Julia op. 64 (Uddrag af suiterne nr. 1 und 2)

I was the ambassador - foredrag med Rufus Gifford


Tirsdag 29. august 2017 klokken 19.00


Billetter

rufusgifford.jpg

Rufus Gifford fortæller om sine sidste måneder som ambassadør og deler sine ærlige tanker og følelser omkring det nyligt overståede præsidentvalg. Og ikke mindst USAs aktuelle rolle med Donald Trump som præsident. Rufus kommer selvfølgelig også ind på sine oplevelser med Danmark og sit møde med danskerne - både i kraft af sin ambassadørstilling, men også som privatperson. Det er der kommet mange spændende observationer ud af.

Endelig vil Rufus også afsløre og fortælle lidt omkring sine fremtidsplaner.

FÆLLESSANG I CAFÉ ALSION

2. september 2017

Kl. 12-13

Yderligere info

fællessang.jpg

Et sandt tilløbsstykke. Alle, der kan lide at synge, er velkomne til fællessang i cafeen. Arrangementet er åbent for alle, og det er gratis at være med.

Hver gang er det en ny vært, der leder det et timer lange arrangement. Meningen er, at man kan komme indenfor på vej til/fra indkøb, træning, arbejde med mere.

Dagens vært: Helle W. Andersen

LINSES TALKSHOW - UDEN FILTER 2017

6. september 2017 klokken 19.00

Billetter

Linses-talkshow_2017.jpg

Hun er kendt som den ukronede dronning af Bryggen, er hovedpersonen i en af TV3`s mest sete programserier og har i efteråret 2016 leveret hele 17 live talkshows, ”Linses talkshow - uden filter” over hele Danmark.

Billetterne til de succesrige talkshows er blevet revet væk, og på Sønderborg Teater var ventelisten lang. Begejstrede gæster har rost de uforudsigelige arrangementer til skyerne. Nu vender ”Linses talkshow — uden filter” tilbage i 2017, med hele 24 talkshows i 20 byer - og altså også Koncertsalen Alsion.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: SÆSONÅBNING

Fredag 8. september 2017 klokken 20.00

Billetter

--sep8.jpg

Sønderjyllands Symfoniorkester tager hul på sæsonen 2017/2018 med den hollandske mesterdirigent Kees Bakels på podiet og den armensk-danske pianist Marianna Shirinyan som solist. Marianna har høstet adskillige priser i sin karriere - blandt andet som den første modtager DR's klassiske kunstnerpris, P2 Prisen, i oktober 2010.

Aftenen byder på Rimskij-Korsakovs "Ouverture over tre russiske temaer, Rachmaninovs klaverkoncert nr. 2 samt Dvoráks Karneval-ouverture og Symfoni nr. 9, Fra den nye verden.

398 dage som gidsel hos Islamisk Stat - Foredrag med Daniel Rye

Onsdag 13. september 2017 kl. 19

Billetter

____---dye.jpg

Daniel Rye fortæller i sit foredrag levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit fangenskab hos Islamisk Stat i Syrien. Her giver han et sjældent indblik i det mareridt, han gennemlevede som gidsel.


Daniel Rye blev som freelancefotograf under en reportagetur i Syrien i 2013 pågrebet og taget til fange af ISIS i Syrien. I 13 måneder blev Daniel holdt som gidsel sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, som slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by Raqqa.

INGEN PANIK med Troels Lyby, Nicolaj Kopernikus og Anders W. Berthelsen

15. september 2017 klokken 20.00

Billetter

image1.jpg

Troels Lyby, Nicolaj Kopernikus og Anders W. Berthelsen kan i 2017 opleves sammen igen. Denne gang i ”Ingen Panik”, et live comedy show, der klæder dem af - igen, vil nogen måske tænke - men her uden at gemme sig bag roller og facader.

Det bliver showet, hvor de tre skuespillere og komikere træder i karakter som sig selv. Og ligesom de mange andre gange vi har oplevet dem sammen, kan det kun gå galt - rigtig galt på den rigtig sjove måde.

POPULÆR KONCERT MED SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER, LOUISE FRIBO OG SØREN LAUNBJERG

20. september 2017 kl. 19.30

Billetsalget

popkoncert.jpg

Sønderborg Teaterforening gentager for tredje gang det succesfulde samarbejde om at give publikum en unik koncertoplevelse med et supermix af de bedste sange fra operaer, operetter og musicals.

Søren Launbjerg, Louise Fribo, Lars Møller og Lisbeth Kjærulff synger akkompagneret af Sønderjyllands Symfoniorkester. Repertoiret vil bl.a. bestå af musik af Strauss, Verdi, Mozart, Puccini, Grieg, Franz Lehár, Andrew Lloyd Webber, Johs Groban, Björn Ulvaeus og Benny Andersson.

Arrangør: Sønderborg Teaterforening

SEBASTIAN: SOLO

Torsdag 21. september 2017 klokken 20.00

Billetter

Arrangør: Kultur i Syd

sebastian.jpg

Sebastian alene på scenen med sit publikum. Det bliver en spændende oplevelse ladet med poesi og musik i en form, der giver fuldt fokus på Sebastian, der af mange betragtes som Danmarks største trubadur.

Med fabelagtige kompositioner og den karakteristiske sprøde stemme har Sebastian præget og inspireret mange andre sangere og skabt respekt om sit talent de sidste 50 år. Mange lærte Sebastian at kende med Den Store Flugt og hans perlerække af albums op gennem 70erne og ind i 80erne hvor han skrev en del musicals med Ronja Røverdatter, Hodja Fra Pjort og mange flere.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: ANDERS KOPPEL 70 ÅR

Torsdag 28. september 2017 klokken 20.00

Billetter

--sep28.jpg

Anders Koppels 70 års fødselsdag i 2017 markeres med Anders Koppels søn Benjamin Koppel som solist i en uropførelse af en revideret udgave af Anders Koppels Koncert for saxofon og strygere.

Anders Koppel blev kendt for sin ikoniske orgellyd i Savage Rose, som var Danmarks første store internationale rockband, og som mangeårigt medlem af verdensmusikorkesteret Bazaar sammen med Peter Bastian og Flemming Quist Møller. Han er en overordentlig produktiv og brugt komponist, som stadig kan opleves live, nu bag tangenterne i fast ensemble med sønnen i Koppel & Søn.

RUNE KLAN LIVE 2017: BARNLØS

EKSTRA SHOW!

Lørdag 30. september 2017 kl. 19.00

Billetter

Rune_150x150.jpg

Komikken og den skarpe replik er i en liga for sig, men trylleriet er og bliver omdrejningspunktet og det helt unikke varemærke. Med ‘Barnløs’ vil karismatiske Rune Klan med sin afvæbnende facon, byde på masser af overraskelser, nye tricks og banebrydende ideer samt en stadig nysgerrighed til det publikum, som han elsker at forkæle.

Trods sine godt 40 gode leveår, har ‘Klanen’ endnu ikke børn. Det betyder selvfølgelig en masse fritid og dermed god luft i kalenderen til at skam-øve et trick eller en joke til den ultimative perfektion.

PROMUSICA
KAMMERMUSIK


Søndag 1. oktober 2017 klokken 15.00

Gratis entre. Ingen billetter.

Promusica.jpgProMusica er et kammermusikforum
for Sønderjyllands Symfoniorkesters
egne musikere.

Her får kammermusik
og solistværker sin helt egen plads.

Programmet offentliggøres 14 dage før
koncerten på www.promusica.dk.

Cafe Alsion tilbyder kaffe- og kagebord.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: JAPANSKE VITUOSER

Torsdag 5. oktober 2017 klokken 20.00

Billetter

--okt5.jpg

Glæd dig til at høre tre store danske værker af Kuhlau, Gade og Nielsen fortolket af japanske stjerner.

Japanske Yuri Nitta har som dirigent og musiker altid haft en særlig interesse for nordiske komponisters tonesprog, herunder særligt komponisterne Nielsen, Gade og Sibelius og er i Japan formand for Jean Sibelius selskabet. Som gæstedirigent har hun dirigeret en perlerække af de største japanske symfoniorkestre bl.a. Tokyo Symphony Orchestra og Sapporo Symphony Orchestra. Oplev Shion Minami som solist i N.W. Gades violinkoncert.

CHRIS MACDONALD: INGEN KO PÅ ISEN - REJSEN FORTSÆTTER

10. oktober 2017 klokken 19.00

Billetter

chrs md.jpg

Er du én af de mange tusinde, der har været inde og opleve Chris MacDonalds foredrag? Og har du stadig appetit på at høre mere om trivsel? Og om hvad der skal til for at manøvrere i en verden med accelererende tempo, nye sociale medier og opfattelsen af mindre og mindre tid?

Eller er du én af dem, der ikke nåede det? Og er du ikke bange for at få serveret et par underholdende sandheder om os selv, og hvor vi som danskere er på vej hen? Så er Chris' "Ingen ko på isen - rejsen fortsætter" lige noget for dig.

MUSICAL: SAD I PARKEN

Tirsdag 24. oktober 2017 klokken 19.30

Billetter sælges fra medio maj

Arrangør: Sønderborg Teaterforening

__1_sadipark.jpg

En forrygende og uimodståelig tur tilbage til 80'erne. 25 danske hits fra Rugsted & Kreutzfeldt, som hele Danmark sang med på dengang. Publikum kan glæde sig til numre som "Jeg ved det godt", Kærligheden kalder", "Tilfældigvis forbi", "Rundt op og ned", "Jeg' i live", "Sad i parken" og mange flere.

Sad i parken er en kærlig hyldest til Rigsted & Kreutzfeldt og tager sit udgangspunkt i nummeret "Sad i parken" med de kendte linjer "Sad i parken på en bænk, fik et fugtigt lille stænk...". Denne nærmest ikoniske tekst er showets omdrejningspunkt.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: DEN ITALIENSKE

Torsdag 26. oktober 2017 klokken 20.00

Billetter

--okt26.jpg

Sønderjyllands Symfoniorkesterdirigeres ved denne koncert af den succesombruste kvindelige, italienske dirigent Speranza Scappucci, og hvilket hovedværk passer bedre end Mendelssohns Symfoni nr. 4 med tilnavnet ”Den italienske”.

Ved denne koncert er orkestrets cellist Nikolai Skliarevski sammen med sin bror violinisten Vladimir Skliarevski solister i Saint-Säens’ værk ”La Muse et Le Poète". Solisterne optræder her nærmest i en ligeværdig samtale med de to instrumenter og ikke som det ellers ofte ses, i en kappestrid om virtuositet.

ALSION 10 ÅRS JUBILÆUMSSHOW

30. oktober 2017 klokken 20.00

Billetter sælges fra og med primo maj

timk.jpg

Et overflødighedshorn af musikalske oplevelser, der på hver deres måde viser, hvad koncertsalen har budt på gennem det seneste årti.

Sønderjyllands Symfoniorkester spiller klassisk musik – både på den klassiske måde og som cross-over sammen med electronica-artisten, Christophe Charles. Harald Haugaard Band & Helene Blum spiller egne kompositioner, mens Niels lan Doky spiller jazz. Tim Christensen spiller numre selv og sammen med Sønderjyllands Symfoniorkester. Leif Maibom kæder aftenen sammen på smukkeste og vittigste vis.

DEN JYSKE OPERA: ELSKOVSDRIKKEN

Fredag 3. november 2017 klokken 19.30

Billetter sælges fra medio maj

Arrangør: Sønderborg Teaterforening

__1_jyskopera (2).jpg

Donizettis berømte kærlighedskomedie handler om den ulykkelige og generte Nemorino, der forelsker sig hovedkulds i den smukke og stolte Adina. Nemorinos kur til Adina udvikler sig dog til en tragikomisk affære, da den unge skønhed i stedet falder for den attraktive Belcore.

Nemorino får en sidste mulighed for at vinde sin elskedes hjerte, da kvaksalveren, doktor Dulcamara, tilbyder at sælge en magisk drik, der vil gøre ham uimodståelig over for kvinder. Tør Nemorino satse og hengive sig til magien i jagten på Adinas kærlighed?

FÆLLESSANG I CAFÉ ALSION

4. november 2017

Kl. 12-13

Yderligere info

fællessang.jpg

Et sandt tilløbsstykke. Alle, der kan lide at synge, er velkomne til fællessang i cafeen. Arrangementet er åbent for alle, og det er gratis at være med.

Hver gang er det en ny vært, der leder det et timer lange arrangement. Meningen er, at man kan komme indenfor på vej til/fra indkøb, træning, arbejde med mere.

Dagens vært: Vibeke Fonnesberg

PROMUSICA
KAMMERMUSIK


Søndag 5. november 2017 klokken 15.00

Gratis entre. Ingen billetter.

Promusica.jpgProMusica er et kammermusikforum
for Sønderjyllands Symfoniorkesters
egne musikere.

Her får kammermusik
og solistværker sin helt egen plads.

Programmet offentliggøres 14 dage før
koncerten på www.promusica.dk.

Cafe Alsion tilbyder kaffe- og kagebord.

FÆLLESSANG I CAFÉ ALSION

7. oktober 2017

Kl. 12-13

Yderligere info

fællessang.jpg

Et sandt tilløbsstykke. Alle, der kan lide at synge, er velkomne til fællessang i cafeen. Arrangementet er åbent for alle, og det er gratis at være med.

Hver gang er det en ny vært, der leder det et timer lange arrangement. Meningen er, at man kan komme indenfor på vej til/fra indkøb, træning, arbejde med mere.

Dagens vært: Broager Egnskor

TINA DICKOW

9. november 2017 klokken 20.00

Billetter

TINAD.jpg

I november 2017 gør Tina Dickow det selv: Hun tager på sit livs første solo-turné i Danmark.

Tidligere har hun været næsten alene nogle gange, men hun aldrig turdet gøre det fuldt ud. Og nu skal det sgu være, bare hende og publikum.

Hun lover, at det bliver noget helt særligt.

Arrangør: Kultur i Syd

SOLISTERIER

11. november2017 klokken 14.00

solist.jpg

Sæt X i kalenderen til Solisterier.

Mere information følger. Helt sikkert er det, at der er noget rigtig godt i vente.

Vi ses!

POVL DISSING OG BENNY ANDERSEN

Fredag 17. november 2017 klokken 20.00

Billetter

...dissing.jpg

Med snart 40 år på bagen har makkerskabet Dissing & Andersen sat spor i den danske befolknings bevidsthed, og i dag er de to herrer blevet et fast og livsoplysende pensum, der følger danskerne fra vugge til grav.

Det musikalske samarbejde er fortsat siden begyndelsen af 1970’erne og er blandt andet blevet til populære album som ‘Oven Visse Vande’, ‘Hymner Og Ukrudt’, ‘Over Adskillige Grænser’ og ‘I Al Slags Vejr’. Fælles for sangene på alle disse udgivelser er deres unikke formåen til at formidle og fortolke hverdagens virkelighed i kraft af deres underspillede humor og kærlige varme.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER & FLENSBURGER BACH-CHOR: SZENEN AUS GOETHES FAUST

Fredag 24. november 2017 klokken 20.00

Billetter

--nov24.jpg

Sønderjyllands Symfoniorkester og Flensburger Bach-Chor har nu i mange år samarbejdet omnogle af musikhistoriens største og mest krævende korværker. Dette efterår er ingen undtagelse, når Koncertsalen Alsion bades i Schumanns pragtværk, Szenen aus Goethes Faust.

Værket blev skrevet i årene 1844-1853 og er forsyv sangere i solopartierne, blandet kor, drengekor, samt orkester. Schumann oplevede aldrig alle tre dele af værket opført ved samme koncert eller for den sags skyld udgivet sammen. I dag opføres værket oftest i sin helhed med alle tre dele samlet som ét stort værk.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: JULEGALLAKONCERT

Torsdag 30. november 2017 klokken 20.00

Billetter

--nov30.jpg

Alle sejl er sat til årets julegallakoncert. For julen er en fest - og ingen fest uden herlig musik.

Igen i år inviterer Sønderjyllands Symfoniorkester traditionen tro til vaskeægte julegalla-koncert - denne gang med deltagelse af Sønderborg Balletakademi, som blandt andet har forberedt et indslag til musikken fra Tjajkovskijs Nøddeknækkersuite.

Den danske sopran Elsebeth Dreisig synger julen ind på klassisk vis med orkestret under ledelse af dirigent Per-Otto Johansson.

FÆLLESSANG I CAFÉ ALSION

2. december 2017

Kl. 12-13

Yderligere info

fællessang.jpg

Et sandt tilløbsstykke. Alle, der kan lide at synge, er velkomne til fællessang i cafeen. Arrangementet er åbent for alle, og det er gratis at være med.

Hver gang er det en ny vært, der leder det et timer lange arrangement. Meningen er, at man kan komme indenfor på vej til/fra indkøb, træning, arbejde med mere.

Dagens vært: Sønderjysk Drengekor og Pigekor

PROMUSICA
KAMMERMUSIK


Søndag 3. december 2017 klokken 15.00

Gratis entre. Ingen billetter.

Promusica.jpgProMusica er et kammermusikforum
for Sønderjyllands Symfoniorkesters
egne musikere.

Her får kammermusik
og solistværker sin helt egen plads.

Programmet offentliggøres 14 dage før
koncerten på www.promusica.dk.

Cafe Alsion tilbyder kaffe- og kagebord.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER OG SØNDERJYSK DRENGE- OG PIGEKOR: BØRNEJULEKONCERT

Tirsdag 5. december 2017 klokken 18.30

Billetter

--dec5.jpg

Sønderjyllands Symfoniorkesters årlige julekoncert for børn får dette år besøg af Kalle Mathiesen.

Han er manden, der de seneste år er blevet kendt for sit anderledes enmandsorkester med sækkevogns-trommesæt, boremaskine og sære spillestil. Han kommer oprindelig fra Rødding og improvisationer i DR Ramasjangs programmer vil især børn og barnlige sjæle kunne huske ham for.

Så det er et kendt og populært ansigt, børnene og deres forældre møder i aften.

TIL SØS MED MIKKEL BEHA – EKSTRA FOREDRAG

Onsdag 6. december 2017 kl. 19

Billetter

mikkel beha.jpg

Tag med på en eventyrlig rejse, når Mikkel Beha deler ud af sine mange oplevelser og rejser til søs. Han fortæller om at rejse med sine sønner, om mødet med fremmede kulturer og glæden ved at krydse de store oceaner. Men også om det hårde slid det indimellem kan være for at få sine drømme til at gå i opfyldelse.

Mikkel viser billeder fra et langt liv på verdenshavene og klip fra tv-serien Kurs Mod Fjerne Kyster. Og så fortæller han selvfølgelig også om alt det, man ikke ser på tv…

PAUL POTTS: 10 ÅRS JUBILÆUM

Fredag 8. december 2017 klokken 19.30

Billetter

potts.jpg

I år det ti år siden, at den syngende telefonsælger blæste alle omkuld, da han i 2007 fik sit gennembrud i tv-talentkonkurrencen Britain’s Got Talent. Mange husker især Paul Potts tv-performance med den smukke arie Nessun Dorma fra Puccinis opera Turandot, som virkelig viste, hvilken en fantastisk stemme Paul Potts har.

Han tager den danske gæstesolist Kirstine Bonde med. Hun er et stort musikalsk talent med mange forskellige genrer på cv’et: pop, opera, operette, Lieder, viser og musicals.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER OG FILHARMONISK KOR: BACHS JULEORATORIUM

Torsdag 14. december 2017 klokken 20.00

Billetter

--dec14.jpg

Bachs Juleoratorium er et af hans mest berømte og oftest opførte kirkelige værker. Juleoratoriet er skrevet som seks forskellige kantater til seks sammenhængende søndage i juletiden. Ved dette års koncerter opføres de tre første kantater af Juleoratoriet, nemlig de kantater, som fortæller historien om Jesu fødsel.

Bach skrev sit Juleoratorium som en del af en storslået plan om at lave musik til alle teksterne i kirkeåret, ikke bare i et enkelt kirkeår, men igennem en årrække.

PER NIELSEN: CHRISTMAS TIME

Lørdag 16. december 2017 klokken 19.30

Billetsalg starter 4. maj.

peer.jpg

Per Nielsen hører til landets mest populære entertainere, og han spiller gerne for udsolgt koncertsal i Alsion. Populariteten understreges af salget på hans 14 CD’er, der er solgt i mere end 350.000 eksemplarer, og det gør ham til landets mest populære instrumentalmusiker.

Det er lykkedes at engagere den charmerende sanger James Samson som gæstesolist.

Igen i år vil Alexandru Radu trylle på sin violin, og traditionen tro medvirker bassisten Thomas Ovesen samt den farverige trommeslager Martin Klausen. På keyboard spiller Jacob Trautner.

PER NIELSEN: CHRISTMAS TIME

Søndag 17. december 2017 klokken 16.00

Billetsalg starter 4. maj.

peer.jpg

Per Nielsen hører til landets mest populære entertainere, og han spiller gerne for udsolgt koncertsal i Alsion. Populariteten understreges af salget på hans 14 CD’er, der er solgt i mere end 350.000 eksemplarer, og det gør ham til landets mest populære instrumentalmusiker.

Det er lykkedes at engagere den charmerende sanger James Samson som gæstesolist.

Igen i år vil Alexandru Radu trylle på sin violin, og traditionen tro medvirker bassisten Thomas Ovesen samt den farverige trommeslager Martin Klausen. På keyboard spiller Jacob Trautner.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: NYTÅRSKONCERT

Lørdag 6. januar 2018 klokken 15.00

Billetter

--jan6.jpg

Velkommen til 2018! Til dette års nytårskoncert har Sønderjyllands Symfoniorkester engageret to vidunderlige og etablerede operasangere, sopranen Gitta Maria Sjöberg og tenoren Eduardo Aladrén.

Med disse to stemmer i front har orkestret plukket en buket af de skønneste arier og duetter fra operaens verden. Sønderjyllands Symfoniorkester dirigeret af Ola Rudner vil derudover bidrage med fejende wienervalse og festlige klassiske nytårstoner.

PROMUSICA
KAMMERMUSIK


Søndag 28. januar 2018 klokken 15.00

Gratis entre. Ingen billetter.

Promusica.jpgProMusica er et kammermusikforum
for Sønderjyllands Symfoniorkesters
egne musikere.

Her får kammermusik
og solistværker sin helt egen plads.

Programmet offentliggøres 14 dage før
koncerten på www.promusica.dk.

Cafe Alsion tilbyder kaffe- og kagebord.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: SLAGTØJ I CENTRUM

Torsdag 1. februar 2018 klokken 20.00

Billetter

--feb1.jpg

Centralt i denne koncert står slagtøjet både med Haydns Symfoni nr. 94 med tilnavnet ”Paukeslaget” og ikke mindst uropførelsen af Søren Monrads "Koncert for slagtøj og orkester" skrevet til Sønderjyllands Symfoniorkester og tilegnet orkestrets slagtøjsspiller Henrik Termansen.

Aftenen byder også på Beethovens Symfoni nr. 3 med tilnavnet Eroica. I sin samtid var den et vendepunkt i musikhistorien, da den er dobbelt så lang som tidligere symfonier. Og så så samtiden det som et abstrakt værk.

OPERETTE: DEN GLADE ENKE

Fredag 2. februar 2018 klokken 19.30

Billetter sælges fra medio maj

Arrangør: Sønderborg Teaterforening

__1_enke.jpg

Lehárs udødelige klassiker har alt, hvad man forbinder med operette.

Den lille stat, Pontevedro, står til at miste ombejlede Hanna Glawaris mange millioner, skulle hun gifte sig med en pariser. Den gamle Baron Zeta sætter sin lid til Gesandtskabssekretær Danilo, hvis motto dog er: Forelsk dig tit, forlov dig sjældent, gift dig aldrig!

Efter fem udsolgte huse på Teatermuseet i Hofteatret, drager "Enken" nu på landevejen og besøger alle hjørner af vort rige.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: SAMARBEJDE MED MGK SYD

Onsdag 14. februar 2018

Gratis

.feb28.jpg

Sønderjyllands Symfoniorkester indgår som en del af landsdelens talentudvikling. I den forbindelse samarbejder Sønderjyllands Symfoniorkester hvert år med MGK-Syds klassiske elever om en workshop og et praktikforløb i Koncertsalen Alsion indeholdende undervisning med orkestrets musikere som mentorer, orkesterprøver, og sammenspil i små og store grupper.

Forløbet sluttes af ved at MGK-eleverne deltager i en koncert sammen med orkestrets faste musikere, hvilket altid er garant for en medrivende og festlig afslutningskoncert.

The 12 Tenors: Jubilæumstour

Mandag 19. februar 2018 klokken 20.00

Billetter

The 12 Tenors Jubilæums-tour.jpg

The 12 Tenors har nu i ti år begejstret publikum verdens over. Supersangerne ved, hvordan et show skal skrues sammen: Man går fra koncerten med håret blæst tilbage. Deres stemmer og energi smitter helt ned til de bageste publikumsrækker.

Repertoiret spænder over flere århundreder – men uanset hvor ”klassisk” et nummer er, så udsætter tenor-dusinet det for tidssvarende lyd. Glæd dig!

Arrangør: Kultur i Syd

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: VIVALDIS DE FIRE ÅRSTIDER

Onsdag 21. februar 2018 klokken 20.00

Billetter

--feb21.jpg

Vivaldis "De fire årstider" er noget af den mest populære klassiske musik overhovedet. "De fire årstider" er nemlig fuld af melodier og af billeder, der gengiver noget, alle mennesker kender: naturen.

Vivaldi skrev ”De fire årstider” i 1723, men det var først i 1900-tallet, at man begyndte at interessere sig for komponisten og hans værker.

I aften opføres værket i sin helhed med orkestrets egen violinist Alexandru Radu i rollen som både solist og dirigent.

STAND-UP: GINTBERG RED(D)ER VERDEN

Onsdag 1. marts 2017 klokken 20.00

Billetten

gintberg.jpg

Jan Gintberg siger om sit nye show:

“Jeg troede faktisk jeg havde gjort det helt klart?! Men nogen har åbenbart misforstået mig! Jeg har tænkt mig at rede verden. Ikke redde den for fanden! Vores sol brænder ud om 4 milliarder år og allerede om 1000 år mener fysikeren Stephen Hawking, at vi ikke længere kan bebo vores klode. Festivaltoilettet er, så at sige, ved at være fyldt op til kanten.

Men indtil da fortjener verden da et sidste lattervækkende komisk klarsyn.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER OG STORT KOR: CHESS IN CONCERT

Torsdag 8. marts 2018 klokken 20.00

Billetter

.marts8.jpg

One Night in Bangkok. I Know Him So Well. Anthem.

Hittene fra ABBA-drengenes populære firsermusical, Chess, er for længst blevet ørehængere, mens koncertversionen af skak-musicalen er blevet opført utallige gange med stort kor.

I aften bliver atter en forrygende oplevelse, når flere hundrede gymnasieelever bakker Sønderjyllands Symfoniorkester op i korsatserne.

På scenen står "vores" lokale, musicaluddannede solister, Christoffer Brodersen og Mark Dixon.

PROMUSICA
KAMMERMUSIK


Søndag 11. marts 2018 klokken 15.00

Gratis entre. Ingen billetter.

Promusica.jpgProMusica er et kammermusikforum
for Sønderjyllands Symfoniorkesters
egne musikere.

Her får kammermusik
og solistværker sin helt egen plads.

Programmet offentliggøres 14 dage før
koncerten på www.promusica.dk.

Cafe Alsion tilbyder kaffe- og kagebord.

DEN JYSKE OPERA: LA TRAVIATA

Fredag 23. marts 2018 klokken 19.30

Billetter sælges fra medio maj

Arrangør: Sønderborg Teaterforening

__1_jyskopera (1).jpg

Den smukke og karismatiske prostituerede, Violetta Valéry fra Paris, står over for et skelsættende valg; penge eller kærlighed? Violetta vælger kærligheden og forelsker sig i sin unge beundrer, Alfredo Germont, men beslutningen viser sig at få frygtelige konsekvenser…

Verdis mesterværk, La Traviata, er en af de smukkeste operaer, der nogensinde er skrevet og Violetta Valéry en af de største heltinder.

Den Jyske Operas nye produktion af La Traviata instrueres af tyske Lothar Krause.

The Simon & Garfunkel Story

Fredag 13. april 2018 klokken 20.00

Billetter

simongarfunk.jpg

Anmelderkorpset i flere lande har rost showet til op over skyerne. Her er en teaterkoncert om de to unge drenge fra New York-bydelen Queens, hvis musik tog hele verden med storm. Mere end 250.000 publikummer over hele verden har allerede set showet.

Naturlig er numre så som ‘Mrs Robinson’, ‘Bridge Over Troubled Water’, ‘Homeward Bound’, ‘Scarborough Fair’, ‘The Boxer’ og ‘The Sound Of Silence’ med!

Arrangør: Kultur i Syd

PROMUSICA
KAMMERMUSIK


Søndag 29. april 2018 klokken 15.00

Gratis entre. Ingen billetter.

Promusica.jpgProMusica er et kammermusikforum
for Sønderjyllands Symfoniorkesters
egne musikere.

Her får kammermusik
og solistværker sin helt egen plads.

Programmet offentliggøres 14 dage før
koncerten på www.promusica.dk.

Cafe Alsion tilbyder kaffe- og kagebord.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: TJAJKOVSKIJ OG DVORAK

Torsdag 3. maj 2018 klokken 20.00

Billetter

.maj3.jpg

På programmet til denne koncert står Hindemiths ouverture til balletten Amor og Psyche og derefter en af de mest populære violinkoncerter, nemlig Tjajkovskijs violinkoncert i D-dur. Koncertens solist er den unge russer, Sergey Dogadin. Han er en virtuos og dybt musikalsk violinist, som trods sin unge alder allerede har høstet adskillige internationale priser ved violinkonkurrencer.

De frodige og milde landskaber i Dvoráks hjemstavn, Bøhmen, skildres efter pausen på smukkeste vis i hans 8. symfoni.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: NORDIC MASTERCLASS FOR DIRIGENTER

Mandag 14. maj 2018

Gratis. Mere info.

dirigent master class.jpg

Skandinaviens eneste internationale dirigentmasterclass finder for femte gang sted i Alsion, som også lagde koncertsal til i 2012, 2013 og 2014 og 2016, hvor masterclassen blev afholdt med stor succes.

Gennem årene har mere end 300 unge dirigenter fra hele verden ansøgt om at blive blandt de 9 deltagere i de årlige Nordic Masterclasses.

Nordic Masterclass blev grundlagt i 2012 på initiativ af dirigent Maria Badstue, som er kunstnerisk leder og assisterende underviser for Jorma Panula.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: MAGISKE MOZART

Torsdag 24. maj 2018 klokken 19.00

Billetter

.maj24.jpg

Ved dette års familiekoncerter er temaet ”Magiske Mozart”. Musikken og udtrykket er blevet bearbejdet af Sønderjyllands Symfoniorkester i samarbejde med operasanger og projektmager, samt solist/konferencier Thomas Storm.

Her præsenteres den magiske kraft i Mozarts musik og operaer på en sjov og nærværende måde i en anderledes koncertform rettet mod børn og voksne på én og samme tid.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER OG SCHLESWIG-HOLSTEINISCHES SINFONIEORCHESTER: BRUCKNERS 9. SYMFONI

Torsdag 14. juni 2018 klokken 19.00

Billetter

.juni14.jpg

Sønderjyllands Symfoniorkester og Schleswig-Holsteinisches Sinfonieorchester samarbejder en gang om året om musikhistoriens mastodont-værker.

Her får publikum den sjældne mulighed for at opleve Koncertsalen Alsions unikke akustik udsat for et orkester på omkring 100 musikere.

I år gælder det Bruckners symfoni nr. 9 i d-mol samt den ungarske komponist Ligetis værk, Atmosphères. Det bliver stort!

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: SANKT HANS KONCERT

Lørdag 23. juni 2018 klokken 19.30

Billetter

.jun23.jpg

Sankt Hans i Koncertsalen Alsion er en tradition med format. Aftenen er todelt og lægger ud med en festlig koncert med Sønderjyllands Symfoniorkester. I år er det Carl Nielsens "Hanedans fra Maskarade", Griegs Klaverkoncert samt hans Symfoniske danse, Dvoráks Slavisk dans, op. 72 nr. 2 og slutteligt Alfvéns "Vallflickans dans".

Efter koncerten er der øl og ringridere, musikere spiller hyggemusik, og bålet tændes på Alssund bred. Så kan det ikke blive ret meget mere festligt.

Ståsteder - foredrag med Svend Brinkmann


Mandag 22. oktober 2018 klokken 19.00


Billetter

brinkmann.jpg

Psykologiprofessor Svend Brinkmann har de seneste år i den grad formået at skabe debat og tale ind i og imod tidens tendenser. Han bliver omtalt som en af landets vigtigste intellektuelle, og så har hans bøger konstant ligget på bestsellerlisterne over fagbøger.

Han har haft enorm succes med sine bøger og artikler om at stå fast og gøre op med tidens udviklingstvang. Senest har han med ligeså stor opmærksomhed givet sit bud på de 10 værdier, som han mener, det er værd at stå fast på.