Forsiden Om Alsion Syddansk Universitet Koncertsalen Alsion Videnspark Alsion Erhvervsakademi Sydvest Cafe Alsion Kontakt
Program for Koncertsalen Alsion
Salsplan
Find vej & parkering
Teleslynge
Byens scener i Sønderborg
Booking af Koncertsalen Alsion
Fonden Koncertsalen Alsion
Sønderjyllands Symfoniorkester
Nyhedsbrevtilmelding
Giv os din mening
Buy My Ticket
Billetter til Koncertsalen Alsion
Se billeder fra Koncertsalen Alsion
Koncertmenuer

Sæsonprogram for Koncertsalen Alsion


SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: MAGISKE MOZART

Torsdag 24. maj 2018 klokken 19.00

Billetter

.maj24.jpg

Ved dette års familiekoncerter er temaet ”Magiske Mozart”. Musikken og udtrykket er blevet bearbejdet af Sønderjyllands Symfoniorkester i samarbejde med operasanger og projektmager, samt solist/konferencier Thomas Storm.

Her præsenteres den magiske kraft i Mozarts musik og operaer på en sjov og nærværende måde i en anderledes koncertform rettet mod børn og voksne på én og samme tid.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER OG SCHLESWIG-HOLSTEINISCHES SINFONIEORCHESTER: BRUCKNERS 9. SYMFONI

Torsdag 14. juni 2018 klokken 20.00

Billetter

.juni14.jpg

Sønderjyllands Symfoniorkester og Schleswig-Holsteinisches Sinfonieorchester samarbejder en gang om året om musikhistoriens mastodont-værker.

Her får publikum den sjældne mulighed for at opleve Koncertsalen Alsions unikke akustik udsat for et orkester på omkring 100 musikere.

I år gælder det Bruckners symfoni nr. 9 i d-mol samt den ungarske komponist Ligetis værk, Atmosphères. Det bliver stort!

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: SANKT HANS KONCERT

Lørdag 23. juni 2018 klokken 19.30

Billetter

.jun23.jpg

Sankt Hans i Koncertsalen Alsion er en tradition med format. Aftenen er todelt og lægger ud med en festlig koncert med Sønderjyllands Symfoniorkester. I år er det Carl Nielsens "Hanedans fra Maskarade", Griegs Klaverkoncert samt hans Symfoniske danse, Dvoráks Slavisk dans, op. 72 nr. 2 og slutteligt Alfvéns "Vallflickans dans".

Efter koncerten er der øl og ringridere, musikere spiller hyggemusik, og bålet tændes på Alssund bred. Så kan det ikke blive ret meget mere festligt.

SCHLESWIG-HOLSTEIN MUSIK FESTIVAL 2018: NIGHT OF THE DRUMS

Fredag 24. august 2018 klokken 20.00

Billetter

elbtonal.jpg

De fire herrer bag slagtøjsgruppen Elbtonal Percussion er kendt for ikke blot deres høje faglige niveau, men også deres show-talent og deres vedvarende udfordringer af slagtøjsgenren. Flere gange har de begejstret en fyldt Elbphilharmonie i Hamborg, og der er garanti for en koncertaften ud over det sædvanlige i Alsion.

Arrangør: Schleswig-Holstein Musik Festival, Bund deutscher Nordschleswiger og Sønderborg Kommune

FÆLLESSANG I CAFÉ ALSION

Lørdag 1. september 2018 klokken 12-13

Yderligere info

fællessang.jpg

Et sandt tilløbsstykke. Alle, der kan lide at synge, er velkomne til fællessang i cafeen. Arrangementet er åbent for alle, og det er gratis at være med.

Hver gang er det en ny vært, der leder det et timer lange arrangement. Meningen er, at man kan komme indenfor på vej til/fra indkøb, træning, arbejde med mere.

Dagens vært: Vagn Porsmose Andersen med "Fra Blicher til Benny"

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: NORDISKE TONER

Torsdag 6. september 2018 klokken 20.00

Billetter

18sep6.jpg

Sønderjyllands Symfoniorkester velkommen til sæsonen 2018/2019 med et nordisk program og den hollandske mesterdirigent, Kees Bakels, i spidsen for orkestret.

Aftenen byder på værker fra tre af de kendteste, nordiske komponister, nemlig Sibelius’ Tapiola, Griegs Solveigs sang og Solveigs vuggevise fra Peer Gynt samt Nielsens Symfoni nr. 3.

BIRTHE KJÆR: 50 ÅRS JUBILÆUMSSHOW

Lørdag 15. september 2018 klokken 20.00

Billetter

Birthe Kjaer.jpg En af Danmarks mest folkelige og fantastiske sangstemmer fejrer i 2018 sit 50 års jubilæum i showbiz. Jubilæet bliver markeret med et imponerende show, hvor Birthe Kjær medbringer et 12 mand-stort orkester med blæsere, strygere og korsangere. Glæd dig til ”Jeg skal aldrig til bal uden trusser” til Grand Prix sange, dansktop hits som ”Den knaldrøde gummibåd” og ”Sommer og sol”. Alt sammen pakket ind i en elegant lys- og sceneproduktion, hvor publikum bliver taget med på en tur nedad memory lane.

EKSTRA SHOW

STAND-UP: GINTBERG RED(D)ER VERDEN

Fredag 14. september 2018 klokken 20.00

Billetten

gintberg.jpg

Jan Gintberg siger om sit nye show:

“Jeg troede faktisk jeg havde gjort det helt klart?! Men nogen har åbenbart misforstået mig! Jeg har tænkt mig at rede verden. Ikke redde den for fanden! Vores sol brænder ud om 4 milliarder år og allerede om 1000 år mener fysikeren Stephen Hawking, at vi ikke længere kan bebo vores klode. Festivaltoilettet er, så at sige, ved at være fyldt op til kanten.

Men indtil da fortjener verden da et sidste lattervækkende komisk klarsyn.

SOLISTERIER

Lørdag 15. september 2018 klokken 14.00

Gratis entre

00001 (1).jpg

Sæt X i kalenderen. Chresten Speggers og Dansk Solistforbund arbejder på et brag af en eftermiddag.

Mere information følger senere.

Du kan allerede nu bestille frokost hos Cafe Alsion. Så er du sikret en plads.

PROMUSICA
KAMMERMUSIK


Søndag 16. september 2018 klokken 15.00

Gratis entre. Ingen billetter.

Promusica.jpg ProMusica er et kammermusikforum
for Sønderjyllands Symfoniorkesters
egne musikere.

Her får kammermusik
og solistværker sin helt egen plads.

Programmet offentliggøres 14 dage før
koncerten på www.promusica.dk.

Cafe Alsion tilbyder kaffe- og kagebord.

DFNA: OPEN DANISH CHAMPIONSHIP

Lørdag 22. september 2018 klokken 14

Billetter

Arrangør: Danish Federation of Natural Athletes

DSC_1082.jpg

Danish Federation of Natural Athletes (DFNA) afholder Open Danish Championship, som er en international konkurrence under World Natural Bodybuilding Federation.

I år bliver konkurrencen afholdt i det smukke Sønderborg, nærmere bestemt Koncertsalen Alsion. DFNA glæder sig til at byde både atleter og publikum velkommen i de fantastiske rammer.

Tilmelding, regler og spørgsmål: www.dfna.dk.

DEN JYSKE OPERA: CARMEN (PREMIERE)

Fredag 5. oktober 2018 klokken 19.30

Billetter

Arrangør: Sønderborg Teaterforening

Carmen_download1-1.jpg

Så er der dømt opera, man har lyst at synge med på.

Dejlige Carmen arbejder på en cigaretfabrik. Hun forsøger at forføre Don José, der synes at være den eneste mand, der ikke er interesseret i hende. Det lykkes hende let, og Don José bliver vildt forelsket i hende. Han opgiver sin forlovede og følger med Carmen til hendes smuglerlejr. Hun er dog en fri fugl, der begynder at kede sig. Hun falder for den berømte toreador Escamillo. Don José dræber i sin jalousi Carmen uden for tyrefægter-arenaen i Sevilla, imens tusinder tiljubler Escamillo. Denne aften er premieren på Den jyske Operas efterårsturne.

FÆLLESSANG I CAFÉ ALSION

Lørdag 6. oktober 2018 klokken 12-13

Yderligere info

fællessang.jpg

Et sandt tilløbsstykke. Alle, der kan lide at synge, er velkomne til fællessang i cafeen. Arrangementet er åbent for alle, og det er gratis at være med.

Hver gang er det en ny vært, der leder det et timer lange arrangement. Meningen er, at man kan komme indenfor på vej til/fra indkøb, træning, arbejde med mere.

Dagens vært: Alssundorkestret, dirigent Christian Balslev

DEN JYSKE OPERA: CARMEN

Lørdag 6. oktober 2018 klokken 14.00

Billetter

Arrangør: Sønderborg Teaterforening

Carmen_download1-1.jpg

Så er der dømt opera, man har lyst at synge med på.

Dejlige Carmen arbejder på en cigaretfabrik. Hun forsøger at forføre Don José, der synes at være den eneste mand, der ikke er interesseret i hende. Det lykkes hende let, og Don José bliver vildt forelsket i hende. Han opgiver sin forlovede og følger med Carmen til hendes smuglerlejr. Hun er dog en fri fugl, der begynder at kede sig. Hun falder for den berømte toreador Escamillo. Don José dræber i sin jalousi Carmen uden for tyrefægter-arenaen i Sevilla, imens tusinder tiljubler Escamillo.

Gå Glip & Ståsteder - foredrag med Svend Brinkmann


Mandag 22. oktober 2018 klokken 19.00

Billetter

brinkmann.jpg

Psykologiprofessor Svend Brinkmann har de seneste år i den grad formået at skabe debat og tale ind i og imod tidens tendenser. Han bliver omtalt som en af landets vigtigste intellektuelle, og så har hans bøger konstant ligget på bestsellerlisterne over fagbøger.

Han har haft enorm succes med sine bøger og artikler om at stå fast og gøre op med tidens udviklingstvang. Senest har han med ligeså stor opmærksomhed givet sit bud på de 10 værdier, som han mener, det er værd at stå fast på.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: 50 ÅRS JUBILÆUMSKONCERT

Torsdag 25. oktober 2018 klokken 20.00

Billetter

18okt25.jpg

Thomas Jensen har i fem årtier haft sin stilling som fløjtenist i Sønderjyllands Symfoniorkester. Ved utallige lejligheder har han optrådt som solist, kammermusiker og dirigent.

I 2009 modtog han Sydbanks nationale musikpris, og i 2014 vandt han P2 Prisen.

Denne aften er en hyldest til Thomas Jensen, der indtager dirigentpodiet.

ANNE LINNET: JUBILÆUMSTURNE 2018

Lørdag 27. oktober 2018 klokken 20.00

Billetter

annelinnet.jpg

Det er 30 år siden, at ”Jeg er jo lige her”-albummet udkom og spillede sig direkte ind i danskernes hjertekuler. Albummet er et af de bedst sælgende albums i Danmark nogensinde med over 400.000 solgte albums. Dette bliver fejret med en eksklusiv turne, som bringer Anne Linnet og hendes store orkester inden om Alsion.

Koncerten tager udgangspunkt i dette album og med sange som Tusind Stykker, Forårsdag, Søndag i april og Tabt mit hjerte, er der tale om den helt store hitparade.

PROCOL HARUM

Tirsdag 30. oktober 2018 klokken 20.00

Billetter

Arrangør: Kultur i Syd

2018- procol harum.jpg

Hvem husker ikke Gary Brookers sang og orgelspil på "A Whiter Shade of Pale"?

Det bliver der nu mulighed for opleve igen, når det legendariske engelske rockband Procol Harum giver koncert på Alsion, anført af Gary Brooker, som har været bandets karismatiske ankermand i mere end 50 år.

Det bliver en aften, som man husker i lang tid.

BIG FAT SNAKE: AFSKEDSKONCERT

Lørdag 3. november 2018 klokken 20.00

Billetter

Arrangør: Kultur i Syd

2018_bigfatsnake.jpg

I godt 30 år har Big Fat Snake begejstret danskerne. Men nu har medlemmerne besluttet, at det er slut.

Publikum kommer til at opleve afslutningen på et spektakulært kapitel i dansk rockhistorie, når Big Fat Snake leverer sit sidste guitarriff i Sønderborg. I den anledning bliver koncertsalen ommøbleret: De 12 forreste stolerækker fjernes, så det er mulighed for foran scenen og bedre plads til den begejstring, der altid følger Big Fat Snake.

FÆLLESSANG I CAFÉ ALSION

Lørdag 3. november 2018 klokken 12-13

Yderligere info

fællessang.jpg

Et sandt tilløbsstykke. Alle, der kan lide at synge, er velkomne til fællessang i cafeen. Arrangementet er åbent for alle, og det er gratis at være med.

Hver gang er det en ny vært, der leder det et timer lange arrangement. Meningen er, at man kan komme indenfor på vej til/fra indkøb, træning, arbejde med mere.

Dagens vært: biskop Marianne Christiansen

PROMUSICA
KAMMERMUSIK


Søndag 4. november 2018 klokken 15.00

Gratis entre. Ingen billetter.

Promusica.jpg ProMusica er et kammermusikforum
for Sønderjyllands Symfoniorkesters
egne musikere.

Her får kammermusik
og solistværker sin helt egen plads.

Programmet offentliggøres 14 dage før
koncerten på www.promusica.dk.

Cafe Alsion tilbyder kaffe- og kagebord.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: DEFINE FESTIVAL

Fredag 9. november 2018 klokken 20.00

Billetter

18nov9.jpg

DEFINE festival bevæger sig i krydsfeltet mellem klassiske og nye, elektroniske kunstarter.

Sønderjyllands Symfoniorkester præsenterer værker af Frank Zappa og Signe Høirup-Wille Jørgensen.

I det symfoniske kultursammenstød mellem amerikanske Zappa og danske Signe mødes to personligheder, musikere, to generationer – og to tidsaldre.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: STABAT MATER

Fredag 16. november 2018 klokken 20.00

Billetter

18nov16.jpg

Efterårssæsonens populære tradition: Sønderjyllands Symfoniorkester går på scenen med Flensburger Bach-Chor og Symphonischer Chor Hamburg for at fremføre de helt store orkester- og korværker.

I år er det Dvoráks mammutværk, Stabat Mater. Det er den mest symfoniske udgave af de mange musikalske bud, vi har på moderen, der sørger over sin henrettede søn.

En stor koncertoplevelse!

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: NYT DANSK STJERNESKUD

Fredag 23. november 2018 klokken 20.00

Billetter

18nov23.jpg

Sidste sæson bød på Henrik Schaefer med Bernstein, Ravel og Nielsen. I denne sæson gælder det Andrée, Beethoven og Brahms.

Beethovens klaverkoncert spilles af Elisabeth Nielsen, som afsluttede sin kandidatuddannelse ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og straks efter blev optaget i solistklassen.

Koncerten slutter med Brahms’ 2. symfoni.

SOLISTERIER

Lørdag 24. november 2018 klokken 14.00

Gratis entre

00001 (2).jpg

Sæt X i kalenderen. Chresten Speggers og Dansk Solistforbund arbejder på et brag af en eftermiddag.

Mere information følger senere.

Du kan allerede nu bestille frokost hos Cafe Alsion. Så er du sikret en plads.

PAUL POTTS: JULEKONCERT 2018

Søndag 25. november 2018 klokken 19.30

Billetter

potts.jpg

Efter et brag af en julekoncert i 2017 ringer Paul Potts også julen ind i Koncertsalen Alsion i 2018. De fleste husker dengang, da den syngende telefonsælger blæste alle omkuld, da han i 2007 fik sit gennembrud i tv-talentkonkurrencen Britain’s Got Talent. Mange husker især den smukke arie Nessun Dorma fra Puccinis opera Turandot.

Han tager den danske gæstesolist Kirstine Bonde med.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: JULEGALLAKONCERT

Torsdag 29. november 2018 klokken 20.00

Billetter

18nov29_trine.JPG

Sønderjyllands Symfoniorkester vil — som altid — servere populære julemelodier, fremført af et veloplagt symfoniorkester under ledelse af den britiske dirigent David Firman, en dirigent, som orkestret har samarbejdet med gennem snart 30 år.

Fremførelsen af de kendte sange og melodier er dette år lagt i hænderne på et par af Danmarks dygtigste sangere og entertainere — nemlig Bobo Moreno og Trine Gadeberg.

FÆLLESSANG I CAFÉ ALSION

Lørdag 1. december 2018 klokken 12-13

Yderligere info

fællessang.jpg

Et sandt tilløbsstykke. Alle, der kan lide at synge, er velkomne til fællessang i cafeen. Arrangementet er åbent for alle, og det er gratis at være med.

Hver gang er det en ny vært, der leder det et timer lange arrangement. Meningen er, at man kan komme indenfor på vej til/fra indkøb, træning, arbejde med mere.

Dagens vært: Sønderjysk Pigekor og Drengekor

JESPER LUNDGAARD & LENE SIEL: ÅRETS DANSKE JULEKONCERT 2018

Søndag 2. december 2018 klokken 20.00

Billetter

lundgaard.jpg

I et årti har Jesper Lundgaard glædet danskerne med sine populære danske julekoncerter. I år kommer han til Koncertsalen Alsion med en helt særlig koncert, der kun kan opleves én gang på hele turnéen!

Med på scenen er altid skønne Lene Siel, så der er sikret smukke duetter og uforglemmelige øjeblikke, når de to talentfulde sangere indtager scenen sammen.

Desuden sætter Sønderborg Gospel Choir rigtig schwung i aftenen.

PROMUSICA
KAMMERMUSIK


Søndag 2. december 2018 klokken 15.00

Gratis entre. Ingen billetter.

Promusica.jpg ProMusica er et kammermusikforum
for Sønderjyllands Symfoniorkesters
egne musikere.

Her får kammermusik
og solistværker sin helt egen plads.

Programmet offentliggøres 14 dage før
koncerten på www.promusica.dk.

Cafe Alsion tilbyder kaffe- og kagebord.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: BØRNEJULEKONCERT

Onsdag 5. december 2018 klokken 18.30

Billetter

18dec5 (2).jpg

Sønderjyllands Symfoniorkesters årlige julekoncert for børn får dette år besøg af Søren Hauch-Fausbøll, skuespiller og komiker, blandt andet kendt som en af skuespillerne i Andersens Julehemmelighed.

Den unge danske dirigent Frederik Støvring Olsen står i spidsen for orkestret.

Orkestret får traditionen tro hjælp af nissekor bestående af børn fra lokale skoler i Sydslesvig, Syd- og Sønderjylland.

SANNE SALOMONSEN: AKUSTISK LIVE

Torsdag 6. december 2018 klokken 20.00

Billetter

Arrangør: Kultur i Syd

sanne2018_web.jpg

Lige siden starten af sin imponerende karriere har Sanne Salomonsen haft masser af Body & Power.

Det var tydeligt allerede i hendes unge år, hvor hun var med i Anne Linnet Band og Sneakers, og det blev hendes varemærke i den lange solo karriere, som fulgte. Hun er præget af en ny, afslappet selvsikkerhed, som understreger, at hun er tro mod den hun er - både som person og som populær sanger.

SØNDERJYSK PIGEKOR og DRENGEKOR: SÅ' DET JUL

Lørdag 8. december 2018 kl. 16.00

Billetter

14maj24.jpg

Så er det jul! Hele områdets sanglærker, Sønderjysk Pigekor og Drengekor, har gæstemusikere med, når de synger julen ind i denne stemningsfulde festmåned. De gentager dermed de seneste års udsolgte succeser, hvor et fyldt Alsion gentagne gange har været vidne til sangernes og dansernes meget høje niveau.

Julestemningen sikres med lucialys, juletræer, englesang, julehistorier og nisser. Gå ikke glip af en fremragende koncert med nogle af Danmarks dygtigste stemmer.

SØNDERJYSK PIGEKOR og DRENGEKOR: SÅ' DET JUL

Søndag 9. december 2018 kl. 14.00

Billetter

14maj24.jpg

Så er det jul! Hele områdets sanglærker, Sønderjysk Pigekor og Drengekor, har gæstemusikere med, når de synger julen ind i denne stemningsfulde festmåned. De gentager dermed de seneste års udsolgte succeser, hvor et fyldt Alsion gentagne gange har været vidne til sangernes og dansernes meget høje niveau.

Julestemningen sikres med lucialys, juletræer, englesang, julehistorier og nisser. Gå ikke glip af en fremragende koncert med nogle af Danmarks dygtigste stemmer.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: HÄNDELS MESSIAS

Torsdag 13. december 2018 klokken 20.00

Billetter

18dec13.jpg

Händels Messias er kendt og elsket af de fleste — uanset om man er til klassisk musik eller ej.

Mange vil sikkert slet ikke kunne afholde sig fra at synge med på Halleluja-koret, når Sønderjyllands Symfoniorkester opfører dette populære værk med Filharmonisk kor.

Vincent de Kort er dirigent.

PER NIELSEN: CHRISTMAS TIME 2018

Lørdag 15. december 2018 klokken 19.30

Billetter

pernielsen18.jpg

Når folkekære trompetist Per Nielsen lader tonerne trille til sine populære Christmas Time-koncerter i en udsolgt Koncertsalen Alsion, så ved man, at julen står lige for døren.

2018 bliver naturligvis ingen undtagelse. Per Nielsen er klar med trompeter, festhumør og et væld af gæster på scenen til et helt fortryllende juleshow.

Særlig gæstesolist i år er Amalie Dollerup.

PER NIELSEN: CHRISTMAS TIME 2018

Søndag 16. december 2018 klokken 16.00

Billetter

pernielsen18.jpg

Når folkekære trompetist Per Nielsen lader tonerne trille til sine populære Christmas Time-koncerter i en udsolgt Koncertsalen Alsion, så ved man, at julen står lige for døren.

2018 bliver naturligvis ingen undtagelse. Per Nielsen er klar med trompeter, festhumør og et væld af gæster på scenen til et helt fortryllende juleshow.

Særlig gæstesolist i år er Amalie Dollerup.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: BEETHOVENS 9. SYMFONNI

Lørdag 29. december 2018 klokken 16.00

Billetter

18dec29.jpg

Så er vi klar til nytårsbrag med stor musik! Den imponerende slutsats "Ode an die Freude" bliver sunget af Flensburger Bachchor.

Beethovens 9. symfoni er et skelsættende værk i den klassiske musikhistorie. Det revolutionerende er, at sidste sats omfatter kor, hvilket ikke tidligere er hørt i symfonisammenhæng. Den er et af de bedst kendte klassiske, europæiske værker, og symfonien anses for at være et af Beethovens største mesterværker.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: NYTÅRSKONCERT

Lørdag 5. januar 2019 klokken 15.00

Billetter

jan5.jpg

Sønderjyllands Symfoniorkester lader de symfoniske champagnepropper springe og inviterer alle med til fejring af starten på 2019 med en klassisk og sprudlende nytårskoncert.

Musikken spænder fra klassiske ørehængere over festlige sange og arier til traditionelle orkesterværker, som hører nytåret til. Solister er sopran Sibylle Glosted og baryton Frederik Paevatalu Rolin. David Riddell er dirigent.

ELSKER DIG FOR EVIGT - DANSEDRAMA OVER SUSANNE BIERS FILM

Onsdag 16. januar 2019 klokken 19.30

Billetter

Arrangør: Sønderborg Teaterforening

elskerdig.jpg

Medrivende dansedrama med live-musik af Pernille Rosendahl.

Susanne Biers prisbelønnede film er blevet til en poetisk danseforestilling om livets sårbarhed. Til sang og live-optræden af Pernille Rosendahl er der skabt et værk, der griber fat i en inderlig og smuk kærlighed, som smadres fuldstændigt i et skæbnesvangert øjeblik. Publikum bliver taget med ind i en verden af skønhed, erotik, kamp, absurditet og afmagt, hvor musik, dans, visuel design, video, lys og en gribende fortælling går op i en højere enhed.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: PRISVINDER SPILLER MENDELSSOHN

Fredag 18. januar 2019 klokken 20.00

Billetter

jan18.jpg

Joseph Joachim var én af det 19. århundredes mest betydende violinvirtuoser. Mendelssohns mest spillede værk er hans violinkoncert, og Joseph Joachim var blot den anden solist i verden, som spillede Mendelssohns violinkoncert.

Sønderjyllands Symfoniorkester præsenterer via partnerskabet med den Internationale Joseph Joachim Violinkonkurrence i Hannover en af prisvinderne som solist i netop dette populære værk.

SLYNGELORKESTRETS NYTÅRSKONCERT 2019

Lørdag 19. januar 2019 klokken 15.00

Billetsalg starter 14. maj 2018

2019_slyngel.jpg

Intet nytår uden Slyngelorkestrets festlige nytårskoncert!

Sæt X i kalenderen, der kommer snart mere information. Helt sikkert er det, at det bliver festligt ud over enhver beskrivelse.

PROMUSICA
KAMMERMUSIK


Søndag 20. januar 2019 klokken 15.00

Gratis entre. Ingen billetter.

Promusica.jpg ProMusica er et kammermusikforum
for Sønderjyllands Symfoniorkesters
egne musikere.

Her får kammermusik
og solistværker sin helt egen plads.

Programmet offentliggøres 14 dage før
koncerten på www.promusica.dk.

Cafe Alsion tilbyder kaffe- og kagebord.

OPERETTE: FLAGERMUSEN

Torsdag 31. januar 2019 klokken 19.30

Billetter

Arrangør: Sønderborg Teaterforening

OperetteKompagniet Flagermusen 1.jpg

Den melankolske, små-pimpende Rosalinde og den travle, fraværende Eisensteins ægteskab sejler, deres stuepige Adele lyver sig fri for at smutte til bal i én af fruens fineste rober, vennen af huset, Dr. Falke, pønser kun på hævn over en hændelse for år tilbage, den gale italienske sanger Alfred gaber konstant op ude i baggården, og fængselsbetjenten Frank arresterer den forkerte!

Men så lægger Prins Orlofsky festsal til et ordentligt stemningsskifte...

FAST LOVE - a Tribute to George Michael

Onsdag 6. februar 2019 klokken 20.00

Billetter

Arrangør: Kultur i Syd

2019 - george michael (1).jpg

Glæd dig til et imponerende show, der på alle måder ærer en af de seneste årtiers største hitmagere og festskabere, George Michael.

Mere info følger - men glæd dig allerede nu til en aften ud over det sædvanlige. En aften, hvor du ikke sidder stille i sædet!

FÆLLESSANG I CAFÉ ALSION

Lørdag 9. februar 2019 klokken 12-13

Yderligere info

fællessang.jpg

Et sandt tilløbsstykke. Alle, der kan lide at synge, er velkomne til fællessang i cafeen. Arrangementet er åbent for alle, og det er gratis at være med.

Hver gang er det en ny vært, der leder det et timer lange arrangement. Meningen er, at man kan komme indenfor på vej til/fra indkøb, træning, arbejde med mere.

Dagens vært: Info følger

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: 3 X HENRIK

Torsdag 21. februar 2019 klokken 20.00

Billetter

feb21.jpg

Toccata for vibrafon, marimba og orkester af Anders Koppel blev skrevet til den danske slagtøjsduo ”Safri Duo”. Ved denne koncert er det orkestrets egen slagtøjsduo 2 x Henrik, som giver deres eget yderst slagkraftige bud på værket.

Dirigenten Henrik Vagn Christensen står i spidsen for orkestret, hvor der ved denne lejlighed også bliver mulighed for at nyde Barbers adagio for strygere, Griegs 2 elegiske melodier og Mozarts sidste og udødelige Symfoni nr. 41 med tilnavnet ”Jupiter”.

LIS SØRENSEN

Onsdag 27. februar 2019 klokken 20.00

Billetter

lissørensen.jpg

En koncertaften med Lis Sørensen er altid vellykket. Hun har et nærvær og en særlig nerve og intensitet, som går lige i hjertet på alle og spreder en feel good stemning. Den gode oplevelse forstærkes af, at hun næsten altid spiller for fulde huse.

Centralt i oplevelsen står den lange række hits, som Lis Sørensen har skabt - både alene og i samspil med andre.

FÆLLESSANG I CAFÉ ALSION

Lørdag 3. marts 2019 klokken 12-13

Yderligere info

fællessang.jpg

Et sandt tilløbsstykke. Alle, der kan lide at synge, er velkomne til fællessang i cafeen. Arrangementet er åbent for alle, og det er gratis at være med.

Hver gang er det en ny vært, der leder det et timer lange arrangement. Meningen er, at man kan komme indenfor på vej til/fra indkøb, træning, arbejde med mere.

Dagens vært: Info følger

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: SAMARBEJDE MED MGK SYD

Onsdag 6. marts 2019 klokken 20.00

Gratis

.feb28.jpg

Sønderjyllands Symfoniorkester indgår som en del af landsdelens talentudvikling. I den forbindelse samarbejder Sønderjyllands Symfoniorkester hvert år med MGK-Syds klassiske elever om en workshop og et praktikforløb i Koncertsalen Alsion indeholdende undervisning med orkestrets musikere som mentorer, orkesterprøver, og sammenspil i små og store grupper.

Forløbet sluttes af ved, at MGK-eleverne deltager i en koncert sammen med orkestrets faste musikere.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: CARMINA BURANA

Tirsdag 12. marts 2019 klokken 20.00

Billetter

mar12.jpg

Carmina Burana beviser, at middelalderen var andet end mørk! I 1200-tallet blev en række sange nedskrevet og gemt på klosteret Benediktbeuren i Bayern.

I 1937 satte Carl Orff musik til de muntre, livsglade, til tider frivole tekster om kærlighed, druk og erotik. Størst er oplevelsen, når et stort kor fremfører værket. I aften er der flere hundrede korsangere på scenen, når gymnasiekor fra Sønderjylland og Sydslesvig stemmer i.

PROMUSICA
KAMMERMUSIK


Søndag 17. marts 2019 klokken 15.00

Gratis entre. Ingen billetter.

Promusica.jpg ProMusica er et kammermusikforum
for Sønderjyllands Symfoniorkesters
egne musikere.

Her får kammermusik
og solistværker sin helt egen plads.

Programmet offentliggøres 14 dage før
koncerten på www.promusica.dk.

Cafe Alsion tilbyder kaffe- og kagebord.

DEN JYSKE OPERA: KLEOPATRA

Fredag 22. marts 2019 klokken 19.30

Billetter

Arrangør: Sønderborg Teaterforening

Kleopatra_download1-1.jpg

Efter sin særdeles succesfulde opera Heksen (1892) gik den danske komponist August Enna i 1893 i gang med en opera baseret på en roman af den britiske forfatter H. Rider Haggard om den egyptiske dronning Kleopatra.

Som sin librettist hyrede han den danske forfatter Einar Christiansen, som også havde skrevet teksten til Carl Nielsens opera Saul og David. Denne nye opera, Kleopatra, fik sin førsteopførelse på Det Kongelige Teater i København i 1894, hvor den spillede 7 gange og fik en begejstret modtagelse og overstrømmende anmeldelser.

FÆLLESSANG I CAFÉ ALSION

Lørdag 6. april 2019 klokken 12-13

Yderligere info

fællessang.jpg

Et sandt tilløbsstykke. Alle, der kan lide at synge, er velkomne til fællessang i cafeen. Arrangementet er åbent for alle, og det er gratis at være med.

Hver gang er det en ny vært, der leder det et timer lange arrangement. Meningen er, at man kan komme indenfor på vej til/fra indkøb, træning, arbejde med mere.

Dagens vært: Info følger

PROMUSICA
KAMMERMUSIK


Søndag 28. april 2019 klokken 15.00

Gratis entre. Ingen billetter.

Promusica.jpg ProMusica er et kammermusikforum
for Sønderjyllands Symfoniorkesters
egne musikere.

Her får kammermusik
og solistværker sin helt egen plads.

Programmet offentliggøres 14 dage før
koncerten på www.promusica.dk.

Cafe Alsion tilbyder kaffe- og kagebord.

FRANK HVAM & MICK ØGENDAHL: DET GODE SELSKAB

Onsdag 1. maj 2019 klokken 19.00

Billetter

hvamø.jpg

Hvam og Øgendahl på samme scene er en kombination man ikke har set før: Klovnen fra Viborg og den væksthæmmede fra Falster. Men minus og minus giver som bekendt plus.
Sammen tager de ud på en stand-up comedy tur drevet af begejstring, frygt, raseri og 100% videnskabelig uredelighed.

Arrangør: Horsens and Friends

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: FAMILIEKONCERT. CARL NIELSEN ELLER...

Fredag 3. maj 2019 klokken 19.00

Billetter

maj3.jpg

Carl Nielsen er Danmarks nationalkomponist.

Alle kender Carl Nielsens musik fra ''Jeg ved en lærkerede'' og ''Tågen letter'', men knap så meget de mere komplicerede symfoniske værker, der rykker ved publikum og får folk ud på kanten af stolen.

Skuespiller Jens Andersen tager publikum med ind i Carl Nielsens univers.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: TJAJKOVSKIJS 5. SYMFONI

Torsdag 9. maj 2019 klokken 20.00

Billetter

maj9.jpg

Sønderjyllands Symfoniorkester har forberedt en spændene aften, der starter med Rossinis ouverture til Barberen i Sevilla.

Herefter følger Herman D. Koppels Klaverkoncert nr. 3, som nok er komponistens mest opførte værk.

Aftenens slutter storslået, når dirigent Bo Holten leder salen ind i ømheden, sødmen og kraften i Tjajkovskijs 5. symfoni.

FOLKBALTICA: ÅBNINGSKONCERT 2019

Onsdag 22. maj 2019 klokken 20.00

Billetter endnu ikke i salg

apr25.jpg

Sæt X i kalenderen til den traditionelle, forrygende åbningskoncert.

Meget mere info følger.

Glæd dig til en festlig aften!

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER OG SCHLESWIG-HOLSTEINISCHES SINFONIEORCHESTER: MAHLERSSYMFONI

Torsdag 23. maj 2019 klokken 20.00

Billetter

maj23.jpg

Sønderjyllands Symfoniorkester og Schleswig-Holsteinisches Sinfonieorchester samarbejder en gang om året om musikhistoriens mastodont-værker.

Her får publikum den sjældne mulighed for at opleve Koncertsalen Alsions unikke akustik udsat for et orkester på omkring 100 musikere.

I år gælder det Mahlers symfoni nr. 6, som flere kendere udtaler, er det smukkeste stykke orkestermusik, der nogensinde er skrevet.

FÆLLESSANG I CAFÉ ALSION

Lørdag 25. maj 2019 klokken 12-13

Yderligere info

fællessang.jpg

Et sandt tilløbsstykke. Alle, der kan lide at synge, er velkomne til fællessang i cafeen. Arrangementet er åbent for alle, og det er gratis at være med.

Hver gang er det en ny vært, der leder det et timer lange arrangement. Meningen er, at man kan komme indenfor på vej til/fra indkøb, træning, arbejde med mere.

Dagens vært: Info følger

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: NORDIC MASTERCLASS FOR DIRIGENTER

Fredag 7. juni 2019 klokken 20.00

Gratis entre

dirigent master class.jpg

Skandinaviens eneste internationale dirigentmasterclass finder for sjette gang sted i Alsion, som også lagde koncertsal til i 2012, 2013 og 2014 og 2016, hvor masterclassen blev afholdt med stor succes.

Gennem årene har mere end 300 unge dirigenter fra hele verden ansøgt om at blive blandt de 9 deltagere i de årlige Nordic Masterclasses. Nordic Masterclass blev grundlagt i 2012 på initiativ af dirigent Maria Badstue, som er kunstnerisk leder og assisterende underviser for Jorma Panula.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: SANKT HANS-KONCERT

Søndag 23. juni 2019 klokken 19.30

Billetter

jun23.jpg

Symfoniorkestret fortsætter sin tradition med, at årets sidste koncert, Sankt Hans-koncerten, er særligt festlig.

Aftenen byder på Mendelssohns Die erste Walpurgisnacht, Kuhlaus Ouverture til Elverhøj, Sibelius‘ Finlandia, Griegs Peer Gynt suite nr. 1 samt Jakob Gades Tango Jalousi.

Aftenen fortsætter udenfor på Alsions terrasser med grill og bål på Alssunds bred.

FÆLLESSANG I CAFÉ ALSION

Lørdag 7. september 2019 klokken 12-13

Yderligere info

fællessang.jpg

Et sandt tilløbsstykke. Alle, der kan lide at synge, er velkomne til fællessang i cafeen. Arrangementet er åbent for alle, og det er gratis at være med.

Hver gang er det en ny vært, der leder det et timer lange arrangement. Meningen er, at man kan komme indenfor på vej til/fra indkøb, træning, arbejde med mere.

Dagens vært: Info følger

MUSICAL: LYSET OVER SKAGEN

Tirsdag 24. september 2019 klokken 19.30

Billetter

Arrangør: Sønderborg Teaterforening

LOS logo neg.jpg

Lyset over Skagen er en musical om en fantastisk by i en brydningstid, hvor skagensmalerne, der alle er bohemer, excentrikere og farverige kunstnere, gæve fiskere og andre nordjyder lever, elsker, lider og fester midt i den smukke natur, badet i det særlige lys over Skagen.

Festlige optrin med det store ensemble veksler med fortættede scener og romantiske ballader i et folkeligt musik- og sangunivers, som pressen og publikum helt fra starten har taget til sig.

FÆLLESSANG I CAFÉ ALSION

Lørdag 12. oktober 2019 klokken 12-13

Yderligere info

fællessang.jpg

Et sandt tilløbsstykke. Alle, der kan lide at synge, er velkomne til fællessang i cafeen. Arrangementet er åbent for alle, og det er gratis at være med.

Hver gang er det en ny vært, der leder det et timer lange arrangement. Meningen er, at man kan komme indenfor på vej til/fra indkøb, træning, arbejde med mere.

Dagens vært: Info følger

FÆLLESSANG I CAFÉ ALSION

Lørdag 9. november 2019 klokken 12-13

Yderligere info

fællessang.jpg

Et sandt tilløbsstykke. Alle, der kan lide at synge, er velkomne til fællessang i cafeen. Arrangementet er åbent for alle, og det er gratis at være med.

Hver gang er det en ny vært, der leder det et timer lange arrangement. Meningen er, at man kan komme indenfor på vej til/fra indkøb, træning, arbejde med mere.

Dagens vært: Info følger

FÆLLESSANG I CAFÉ ALSION

Lørdag 12. december 2019 klokken 12-13

Yderligere info

fællessang.jpg

Et sandt tilløbsstykke. Alle, der kan lide at synge, er velkomne til fællessang i cafeen. Arrangementet er åbent for alle, og det er gratis at være med.

Hver gang er det en ny vært, der leder det et timer lange arrangement. Meningen er, at man kan komme indenfor på vej til/fra indkøb, træning, arbejde med mere.

Dagens vært: Info følger