Forsiden Om Alsion Syddansk Universitet Koncertsalen Alsion Videnspark Alsion Erhvervsakademi Sydvest Cafe Alsion Kontakt
Program for Koncertsalen Alsion
Salsplan
Find vej & parkering
Teleslynge
Byens scener i Sønderborg
Booking af Koncertsalen Alsion
Fonden Koncertsalen Alsion
Sønderjyllands Symfoniorkester
Nyhedsbrevtilmelding
Giv os din mening
Buy My Ticket
Billetter til Koncertsalen Alsion
Se billeder fra Koncertsalen Alsion
Koncertmenuer

Sæsonprogram for Koncertsalen Alsion


MUSICAL: SAD I PARKEN

Tirsdag 24. oktober 2017 klokken 19.30

Billetter

Arrangør: Sønderborg Teaterforening

__1_sadipark.jpg

En forrygende og uimodståelig tur tilbage til 80'erne. 25 danske hits fra Rugsted & Kreutzfeldt, som hele Danmark sang med på dengang. Publikum kan glæde sig til numre som "Jeg ved det godt", Kærligheden kalder", "Tilfældigvis forbi", "Rundt op og ned", "Jeg' i live", "Sad i parken" og mange flere.

Sad i parken er en kærlig hyldest til Rigsted & Kreutzfeldt og tager sit udgangspunkt i nummeret "Sad i parken" med de kendte linjer "Sad i parken på en bænk, fik et fugtigt lille stænk...". Denne nærmest ikoniske tekst er showets omdrejningspunkt.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: DEN ITALIENSKE

Torsdag 26. oktober 2017 klokken 20.00

Billetter

--okt26.jpg

Sønderjyllands Symfoniorkesterdirigeres ved denne koncert af den succesombruste kvindelige, italienske dirigent Speranza Scappucci, og hvilket hovedværk passer bedre end Mendelssohns Symfoni nr. 4 med tilnavnet ”Den italienske”.

Ved denne koncert er orkestrets cellist Nikolai Skliarevski sammen med sin bror violinisten Vladimir Skliarevski solister i Saint-Säens’ værk ”La Muse et Le Poète". Solisterne optræder her nærmest i en ligeværdig samtale med de to instrumenter og ikke som det ellers ofte ses, i en kappestrid om virtuositet.

ALSION 10 ÅRS JUBILÆUMSSHOW

Mandag 30. oktober 2017 klokken 20.00

Billetter

timk.jpg

Et overflødighedshorn af musikalske oplevelser, der på hver deres måde viser, hvad koncertsalen har budt på gennem det seneste årti.

Sønderjyllands Symfoniorkester spiller klassisk musik — både på den klassiske måde og som cross-over sammen med electronica-artisten, Christophe Charles. Harald Haugaard Band & Helene Blum spiller egne kompositioner, mens Niels lan Doky spiller jazz. Tim Christensen spiller numre selv og sammen med Sønderjyllands Symfoniorkester. Leif Maibom kæder aftenen sammen på smukkeste og vittigste vis.

DEN JYSKE OPERA: ELSKOVSDRIKKEN

Fredag 3. november 2017 klokken 19.30

Billetter

Arrangør: Sønderborg Teaterforening

__1_jyskopera (2).jpg

Donizettis berømte kærlighedskomedie handler om den ulykkelige og generte Nemorino, der forelsker sig hovedkulds i den smukke og stolte Adina. Nemorinos kur til Adina udvikler sig dog til en tragikomisk affære, da den unge skønhed i stedet falder for den attraktive Belcore.

Nemorino får en sidste mulighed for at vinde sin elskedes hjerte, da kvaksalveren, doktor Dulcamara, tilbyder at sælge en magisk drik, der vil gøre ham uimodståelig over for kvinder. Tør Nemorino satse og hengive sig til magien i jagten på Adinas kærlighed?

FÆLLESSANG I CAFÉ ALSION

Lørdag 4. november 2017 klokken 12-13

Yderligere info

fællessang.jpg

Et sandt tilløbsstykke. Alle, der kan lide at synge, er velkomne til fællessang i cafeen. Arrangementet er åbent for alle, og det er gratis at være med.

Hver gang er det en ny vært, der leder det et timer lange arrangement. Meningen er, at man kan komme indenfor på vej til/fra indkøb, træning, arbejde med mere.

Dagens vært: Vibeke Fonnesberg

PROMUSICA
KAMMERMUSIK


Søndag 5. november 2017 klokken 15.00

Gratis entre. Ingen billetter.

Promusica.jpgProMusica er et kammermusikforum
for Sønderjyllands Symfoniorkesters
egne musikere.

Her får kammermusik
og solistværker sin helt egen plads.

Programmet offentliggøres 14 dage før
koncerten på www.promusica.dk.

Cafe Alsion tilbyder kaffe- og kagebord.

THE CAVERN BEATLES - 50th Anniversary Of The Summer Of Love

Tirsdag 7. november 2017 klokken 20.00

Billetter

beatles711.jpg

The Cavern Beatles er opkaldt efter den nu legendariske Cavern Club i Liverpool, hvor The Beatles optrådte i alt 292 gange.

The Cavern Beatles indfanger i både udtryk og lyd ”Beatlemaniaens” spænding og energi, den psykedeliske æra fra Sgt. Peppers Lonely Hearts Club og Magical Mystery Tour samt de kreative mesterværker fra The White Album og Abbey Road.

Fire kostumeskift og lyssætninger supporterer de forskellige musiske indslag gennem showet.

TINA DICKOW

Torsdag 9. november 2017 klokken 20.00

Billetter

TINAD.jpg

I november 2017 gør Tina Dickow det selv: Hun tager på sit livs første solo-turné i Danmark.

Tidligere har hun været næsten alene nogle gange, men hun aldrig turdet gøre det fuldt ud. Og nu skal det sgu være, bare hende og publikum.

Hun lover, at det bliver noget helt særligt.

Arrangør: Kultur i Syd

JUBILÆUMS-SOLISTERIER

11. november 2017 klokken 14.00

Billetter (inkluderer show i Koncertsalen Alsion samt et glas
bobler
)

susse.jpg

Skal der være fest, så lad der være fest! I anledning af Koncertsalen Alsions 10 års jubilæum skifter dette ene Solisterier ham - og gør lidt ekstra ud af det. Solisterier rykker inden for i Koncertsalen Alsion, og hele festligheden starter i Cafe Alsion fra klokken 13 med lidt bobler og levende musik. Bare for at sætte stemningen.

Klokken 14 starter Jubilæums-Solisterier med navne i superklassen: Skuespiller Susse Wold og kongelig opera-tenor Gert Henning Jensen bakkes op af Chresten Speggers og Henrik Krogsgaard.

Bemærk: Billet kræves til dette Jubilæums-Solisterier.

SØNDERJYSK STRYGERSTÆVNE: AFSLUTNINGSKONCERT

Lørdag 18. november 2017 klokken 16.00

Gratis adgang. Ingen billetter

musikskole.JPG

100 strygere fra de fire sønderjyske musikskoler spiller sammen med Sønderjyllands Amatørsymfoniorkester. Igennem hele dagen bliver der øvet i tre forskellige orkestre, elever fra femårsalderen helt til voksne med deltagelse af Sønderjyllands Amatør Symfoniorkester.

Instruktørerne på dagen er Carsten Viuff, Peter Skriver og Morten Ryelund. Dagen slutter med en fælleskoncert i koncertsalen kl. 16.00, som der er gratis adgang til.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER & FLENSBURGER BACH-CHOR: SZENEN AUS GOETHES FAUST

Fredag 24. november 2017 klokken 20.00

Billetter

--nov24.jpg

Sønderjyllands Symfoniorkester og Flensburger Bach-Chor har nu i mange år samarbejdet omnogle af musikhistoriens største og mest krævende korværker. Dette efterår er ingen undtagelse, når Koncertsalen Alsion bades i Schumanns pragtværk, Szenen aus Goethes Faust.

Værket blev skrevet i årene 1844-1853 og er forsyv sangere i solopartierne, blandet kor, drengekor, samt orkester. Schumann oplevede aldrig alle tre dele af værket opført ved samme koncert eller for den sags skyld udgivet sammen. I dag opføres værket oftest i sin helhed med alle tre dele samlet som ét stort værk.

BRUCE GUTHRO: CELTIC X-MAS TOUR 2017

Søndag 26. november 2017 klokken 20.00

Billetter


bruce g-ny.jpg

Bruce Guthro gentager de sidste års store succes som med udsolgte koncertsale bekræftede denne nye juletradition. Danskernes hjerter har taget varmt imod dette autentiske univers som bandet formår at fremføre.


Den populære koncert indeholder et miks af sange fra Guthros hjemegn, Nova Scotia i Canada, irske klassikere og en stribe kendte engelsksprogede julesange. Bruce Guthro er tillige en varm historiefortæller, der med et glimt i øjet beretter om Nova Scotias betagende univers og unikke individer.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: JULEGALLAKONCERT

Torsdag 30. november 2017 klokken 20.00

Billetter

--nov30.jpg

Alle sejl er sat til årets julegallakoncert. For julen er en fest - og ingen fest uden herlig musik.

Igen i år inviterer Sønderjyllands Symfoniorkester traditionen tro til vaskeægte julegalla-koncert - denne gang med deltagelse af Sønderborg Balletakademi, som blandt andet har forberedt et indslag til musikken fra Tjajkovskijs Nøddeknækkersuite.

Den danske sopran Elsebeth Dreisig synger julen ind på klassisk vis med orkestret under ledelse af dirigent Per-Otto Johansson.

FÆLLESSANG I CAFÉ ALSION

Lørdag 2. december 2017 klokken 12-13

Yderligere info

fællessang.jpg

Et sandt tilløbsstykke. Alle, der kan lide at synge, er velkomne til fællessang i cafeen. Arrangementet er åbent for alle, og det er gratis at være med.

Hver gang er det en ny vært, der leder det et timer lange arrangement. Meningen er, at man kan komme indenfor på vej til/fra indkøb, træning, arbejde med mere.

Dagens vært: Sønderjysk Drengekor og Pigekor

PROMUSICA
KAMMERMUSIK


Søndag 3. december 2017 klokken 15.00

Gratis entre. Ingen billetter.

Promusica.jpgProMusica er et kammermusikforum
for Sønderjyllands Symfoniorkesters
egne musikere.

Her får kammermusik
og solistværker sin helt egen plads.

Programmet offentliggøres 14 dage før
koncerten på www.promusica.dk.

Cafe Alsion tilbyder kaffe- og kagebord.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER OG SØNDERJYSK PIGEKOR OG DRENGEKOR: BØRNEJULEKONCERT

Tirsdag 5. december 2017 klokken 18.30

Billetter

--dec5.jpg

Sønderjyllands Symfoniorkesters årlige julekoncert for børn får dette år besøg af Kalle Mathiesen.

Han er manden, der de seneste år er blevet kendt for sit anderledes enmandsorkester med sækkevogns-trommesæt, boremaskine og sære spillestil. Han kommer oprindelig fra Rødding og improvisationer i DR Ramasjangs programmer vil især børn og barnlige sjæle kunne huske ham for.

Så det er et kendt og populært ansigt, børnene og deres forældre møder i aften.

TIL SØS MED MIKKEL BEHA – EKSTRA FOREDRAG

Onsdag 6. december 2017 kl. 19

Billetter

mikkel beha.jpg

Tag med på en eventyrlig rejse, når Mikkel Beha deler ud af sine mange oplevelser og rejser til søs. Han fortæller om at rejse med sine sønner, om mødet med fremmede kulturer og glæden ved at krydse de store oceaner. Men også om det hårde slid det indimellem kan være for at få sine drømme til at gå i opfyldelse.

Mikkel viser billeder fra et langt liv på verdenshavene og klip fra tv-serien Kurs Mod Fjerne Kyster. Og så fortæller han selvfølgelig også om alt det, man ikke ser på tv…

PAUL POTTS: 10 ÅRS JUBILÆUM

Fredag 8. december 2017 klokken 19.30

Billetter

potts.jpg

I år det ti år siden, at den syngende telefonsælger blæste alle omkuld, da han i 2007 fik sit gennembrud i tv-talentkonkurrencen Britain’s Got Talent. Mange husker især Paul Potts tv-performance med den smukke arie Nessun Dorma fra Puccinis opera Turandot, som virkelig viste, hvilken en fantastisk stemme Paul Potts har.

Han tager den danske gæstesolist Kirstine Bonde med. Hun er et stort musikalsk talent med mange forskellige genrer på cv’et: pop, opera, operette, Lieder, viser og musicals.

SØNDERJYSK PIGEKOR og DRENGEKOR:

SÅ' DET JUL


Lørdag 9. december 2017 kl. 16.00

Billetter

14maj24.jpg

Så er det jul! Hele områdets sanglærker, Sønderjysk Pigekor og Drengekor, har gæstemusikere med, når de synger julen ind i denne stemningsfulde festmåned. De gentager dermed de seneste års udsolgte succeser, hvor et fyldt Alsion gentagne gange har været vidne til sangernes og dansernes meget høje niveau.

Julestemningen sikres med lucialys, juletræer, englesang, julehistorier og nisser.

Gå ikke glip af en fremragende koncert med nogle af Danmarks dygtigste stemmer.

SØNDERJYSK PIGEKOR og DRENGEKOR:

SÅ' DET JUL


Søndag 10. december 2017 kl. 14.00

Billetter

14maj24.jpg

Så er det jul! Hele områdets sanglærker, Sønderjysk Pigekor og Drengekor, har gæstemusikere med, når de synger julen ind i denne stemningsfulde festmåned. De gentager dermed de seneste års udsolgte succeser, hvor et fyldt Alsion gentagne gange har været vidne til sangernes og dansernes meget høje niveau.

Julestemningen sikres med lucialys, juletræer, englesang, julehistorier og nisser.

Gå ikke glip af en fremragende koncert med nogle af Danmarks dygtigste stemmer.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER OG FILHARMONISK KOR: BACHS JULEORATORIUM

Torsdag 14. december 2017 klokken 20.00

Billetter

--dec14.jpg

Bachs Juleoratorium er et af hans mest berømte og oftest opførte kirkelige værker. Juleoratoriet er skrevet som seks forskellige kantater til seks sammenhængende søndage i juletiden. Ved dette års koncerter opføres de tre første kantater af Juleoratoriet, nemlig de kantater, som fortæller historien om Jesu fødsel.

Bach skrev sit Juleoratorium som en del af en storslået plan om at lave musik til alle teksterne i kirkeåret, ikke bare i et enkelt kirkeår, men igennem en årrække.

PER NIELSEN: CHRISTMAS TIME

Lørdag 16. december 2017 klokken 19.30

Billetter

peer.jpg

Per Nielsen hører til landets mest populære entertainere, og han spiller gerne for udsolgt koncertsal i Alsion. Populariteten understreges af salget på hans 14 CD’er, der er solgt i mere end 350.000 eksemplarer, og det gør ham til landets mest populære instrumentalmusiker.

Det er lykkedes at engagere den charmerende sanger James Samson som gæstesolist.

Igen i år vil Alexandru Radu trylle på sin violin, og traditionen tro medvirker bassisten Thomas Ovesen samt den farverige trommeslager Martin Klausen. På keyboard spiller Jacob Trautner.

PER NIELSEN: CHRISTMAS TIME

Søndag 17. december 2017 klokken 16.00

Billetter

peer.jpg

Per Nielsen hører til landets mest populære entertainere, og han spiller gerne for udsolgt koncertsal i Alsion. Populariteten understreges af salget på hans 14 CD’er, der er solgt i mere end 350.000 eksemplarer, og det gør ham til landets mest populære instrumentalmusiker.

Det er lykkedes at engagere den charmerende sanger James Samson som gæstesolist.

Igen i år vil Alexandru Radu trylle på sin violin, og traditionen tro medvirker bassisten Thomas Ovesen samt den farverige trommeslager Martin Klausen. På keyboard spiller Jacob Trautner.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: NYTÅRSKONCERT

Lørdag 6. januar 2018 klokken 15.00

Billetter

--jan6.jpg

Velkommen til 2018! Til dette års nytårskoncert har Sønderjyllands Symfoniorkester engageret to vidunderlige og etablerede operasangere, sopranen Gitta Maria Sjöberg og tenoren Eduardo Aladrén.

Med disse to stemmer i front har orkestret plukket en buket af de skønneste arier og duetter fra operaens verden. Sønderjyllands Symfoniorkester dirigeret af Ola Rudner vil derudover bidrage med fejende wienervalse og festlige klassiske nytårstoner.

NYTÅRS-SOLISTERIER i CAFE ALSION

Søndag 14. januar 2018 klokken 14.00

Gratis entre til showet

___________________________________________________________________.jpg

Sæt allerede nu et stort X i kalenderen! Den traditionsrige Nytårs-Solisterier har sat sig på 14. januar 2018, og Dansk Solistforbund arbejder allerede på højtryk for at strikke et festligt og fyrigt show sammen.

Mere information følger. Men datoen er i hvert fald sikret!

DR Bigband: At the sands feat. Curtis Stigers

Lørdag 13. januar 2018 klokken 20.00

Billetter

Curtis Stigers_lille.jpg

DR Big Bandet præsenterer højdepunkter fra en æra: tonerne fra samarbejdet mellem Frank Sinatra og Count Basies Orchestra.


DR Big Bandet genopliver igen i år dele af Frank Sinatras legendariske Las Vegas koncert ”Sinatra ’At The Sands’ - With Count Basie and his Orchestra” i Koncerthuset.
En servering af de lækreste filetstykker indenfor big band jazzen overhældt med en gravy af champagne, horn og vellyd.

Nytårskoncert med Promenadeorkestret Lauseniana -Slyngelorkestret

Lørdag 20. januar 2018 klokken 15.00

Billetter

Arrangør: Alssund Y's Men Club

slyngel2018.jpg

En af Koncertsalen Alsions kære nytårstraditioner, der ikke kræver større præsentation: Nytårskoncerten med Slyngelorkestret. I år står programmet på Johann Strauss, Guiseppe Verdi, H. C. Lumbye, Carl Millöcker, Josef Strauss, Eric Coates, Gerhard Winkler, Irving Berlin, Nacio Herb Brown, Leroy Anderson og Ralph Benatzky.

Kapelmester Jørgen Fuglebæk
Solist: Frederik Paevatalu Rolin, baryton
Konferencier: Jesper Rahbæk Jespersen

Hjemmeværnet og Lions Nytårskoncert 2018

Fredag 26. januar 2017 klokken 19.30

Billetter

Sys.JPG

Nytårskoncerten er den årligt tilbagevendende koncert med Slesvigske Musikkorps med et stort og begejstret publikum.

Solisterne er i år Sys Bjerre og Kirstine Sand på violin. Musikken leveres igen af Slesvigske Musikkorps. Dirigent ved årets koncert er Sami Ruusuvuori.

Årets konferencier er Lars Birkelund Olsen og Martin Knudsen fra Slesvigske Musikkorps.

PROMUSICA
KAMMERMUSIK


Søndag 28. januar 2018 klokken 15.00

Gratis entre. Ingen billetter.

Promusica.jpgProMusica er et kammermusikforum
for Sønderjyllands Symfoniorkesters
egne musikere.

Her får kammermusik
og solistværker sin helt egen plads.

Programmet offentliggøres 14 dage før
koncerten på www.promusica.dk.

Cafe Alsion tilbyder kaffe- og kagebord.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: SLAGTØJ I CENTRUM

Torsdag 1. februar 2018 klokken 20.00

Billetter

--feb1.jpg

Centralt i denne koncert står slagtøjet både med Haydns Symfoni nr. 94 med tilnavnet ”Paukeslaget” og ikke mindst uropførelsen af Søren Monrads "Koncert for slagtøj og orkester" skrevet til Sønderjyllands Symfoniorkester og tilegnet orkestrets slagtøjsspiller Henrik Termansen.

Aftenen byder også på Beethovens Symfoni nr. 3 med tilnavnet Eroica. I sin samtid var den et vendepunkt i musikhistorien, da den er dobbelt så lang som tidligere symfonier. Og så så samtiden det som et abstrakt værk.

OPERETTE: DEN GLADE ENKE

Fredag 2. februar 2018 klokken 19.30

Billetter

Arrangør: Sønderborg Teaterforening

__1_enke.jpg

Lehárs udødelige klassiker har alt, hvad man forbinder med operette.

Den lille stat, Pontevedro, står til at miste ombejlede Hanna Glawaris mange millioner, skulle hun gifte sig med en pariser. Den gamle Baron Zeta sætter sin lid til Gesandtskabssekretær Danilo, hvis motto dog er: Forelsk dig tit, forlov dig sjældent, gift dig aldrig!

Efter fem udsolgte huse på Teatermuseet i Hofteatret, drager "Enken" nu på landevejen og besøger alle hjørner af vort rige.

FÆLLESSANG I CAFÉ ALSION

Lørdag 3. februar 2018 klokken 12-13

Yderligere info

fællessang.jpg

Et sandt tilløbsstykke. Alle, der kan lide at synge, er velkomne til fællessang i cafeen. Arrangementet er åbent for alle, og det er gratis at være med.

Hver gang er det en ny vært, der leder det et timer lange arrangement. Meningen er, at man kan komme indenfor på vej til/fra indkøb, træning, arbejde med mere.

Dagens vært: oplyses senere

WIENER JOHANN STRAUSS KONZERT-GALA

Onsdag 14. februar 2018 klokken 20.00

Billetter

wiener-350.jpg

K&K Philharmoniker og den østrigske K&K Ballett præsenterer operettemelodier, valse, polkaer og marcher fra Strauss-dynastiet. Med en perlerække af populære lækkerier og populære rariteter i førsteklasses fortolkninger af K&K Philharmoniker og den østrigske K&K Ballett er denne række af koncerter blevet en succes.

K&K Philharmoniker vækker på charmerende vis Strauss-dynastiets melodier til live. Også i denne sæson kan publikum glæde sig til et brag af en finale, når orkesteret spiller "An der schönen blauen Donau" og "Radetzkymarchen".

The 12 Tenors: Jubilæumstour

Mandag 19. februar 2018 klokken 20.00

Billetter

The 12 Tenors Jubilæums-tour.jpg

The 12 Tenors har nu i ti år begejstret publikum verdens over. Supersangerne ved, hvordan et show skal skrues sammen: Man går fra koncerten med håret blæst tilbage. Deres stemmer og energi smitter helt ned til de bageste publikumsrækker.

Repertoiret spænder over flere århundreder – men uanset hvor ”klassisk” et nummer er, så udsætter tenor-dusinet det for tidssvarende lyd. Glæd dig!

Arrangør: Kultur i Syd

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: VIVALDIS DE FIRE ÅRSTIDER

Onsdag 21. februar 2018 klokken 20.00

Billetter

--feb21.jpg

Vivaldis "De fire årstider" er noget af den mest populære klassiske musik overhovedet. "De fire årstider" er nemlig fuld af melodier og af billeder, der gengiver noget, alle mennesker kender: naturen.

Vivaldi skrev ”De fire årstider” i 1723, men det var først i 1900-tallet, at man begyndte at interessere sig for komponisten og hans værker.

I aften opføres værket i sin helhed med orkestrets egen violinist Alexandru Radu i rollen som både solist og dirigent.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: SAMARBEJDE MED MGK SYD

Onsdag 28. februar 2018 klokken 20.00

Gratis

.feb28.jpg

Sønderjyllands Symfoniorkester indgår som en del af landsdelens talentudvikling. I den forbindelse samarbejder Sønderjyllands Symfoniorkester hvert år med MGK-Syds klassiske elever om en workshop og et praktikforløb i Koncertsalen Alsion indeholdende undervisning med orkestrets musikere som mentorer, orkesterprøver, og sammenspil i små og store grupper.

Forløbet sluttes af ved at MGK-eleverne deltager i en koncert sammen med orkestrets faste musikere, hvilket altid er garant for en medrivende og festlig afslutningskoncert.

STAND-UP: GINTBERG RED(D)ER VERDEN

Onsdag 1. marts 2018 klokken 20.00

Billetten

gintberg.jpg

Jan Gintberg siger om sit nye show:

“Jeg troede faktisk jeg havde gjort det helt klart?! Men nogen har åbenbart misforstået mig! Jeg har tænkt mig at rede verden. Ikke redde den for fanden! Vores sol brænder ud om 4 milliarder år og allerede om 1000 år mener fysikeren Stephen Hawking, at vi ikke længere kan bebo vores klode. Festivaltoilettet er, så at sige, ved at være fyldt op til kanten.

Men indtil da fortjener verden da et sidste lattervækkende komisk klarsyn.

FÆLLESSANG I CAFÉ ALSION

Lørdag 3. marts 2018 klokken 12-13

Yderligere info

fællessang.jpg

Et sandt tilløbsstykke. Alle, der kan lide at synge, er velkomne til fællessang i cafeen. Arrangementet er åbent for alle, og det er gratis at være med.

Hver gang er det en ny vært, der leder det et timer lange arrangement. Meningen er, at man kan komme indenfor på vej til/fra indkøb, træning, arbejde med mere.

Dagens vært: oplyses senere

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER OG STORT KOR: CHESS IN CONCERT

Torsdag 8. marts 2018 klokken 20.00

Billetter

.marts8.jpg

One Night in Bangkok. I Know Him So Well. Anthem.

Hittene fra ABBA-drengenes populære firsermusical, Chess, er for længst blevet ørehængere, mens koncertversionen af skak-musicalen er blevet opført utallige gange med stort kor.

I aften bliver atter en forrygende oplevelse, når flere hundrede gymnasieelever bakker Sønderjyllands Symfoniorkester op i korsatserne.

På scenen står "vores" lokale, musicaluddannede solister, Christoffer Brodersen og Mark Dixon.

DEN RUSSISKE NATIONALBALLET: SVANESØEN

Fredag 9. marts 2018 klokken 19.30

Billetter

Schwanensee (4).jpg

Den Russiske Nationalballet Moskva er med sine stjernesolister fra Bolshoi Balletten i Moskva et af de bedste ensembler netop nu og har stor succes over hele verden. Grundlægger og kunstnerisk leder er Sergei Radsjenkov — første solodanser ved Bolshoi Balletten i Moskva og igennem mange år partner på scenen med den berømte primaballerina Maja Plissetskaja.

Kom og oplev en verden af skønhed og elegance!

Arrangør: PS Production aps

PROMUSICA
KAMMERMUSIK


Søndag 11. marts 2018 klokken 15.00

Gratis entre. Ingen billetter.

Promusica.jpgProMusica er et kammermusikforum
for Sønderjyllands Symfoniorkesters
egne musikere.

Her får kammermusik
og solistværker sin helt egen plads.

Programmet offentliggøres 14 dage før
koncerten på www.promusica.dk.

Cafe Alsion tilbyder kaffe- og kagebord.

Sigurd Barrett synger Danmarkshistorie sammen med sønderjyske voksenkor

Søndag 18. marts 2018 klokken 16.00

Billetter

sigurddkhistorie.jpg

Sigurd tager til foråret sin populære Danmarkshistorie med til Koncertsalen Alsion.

Oplev Sigurd Barrett sammen med mere end 100 sønderjyske amatørkorsangere synge sig gennem Danmarkshistorien i en række festlige og iørefaldende sange. Musikalsk ledelse: Jakob Høgsbro.

Desuden medvirker det københavnske kor Vox Humana.

Bøvl – fantastisk underholdende foredrag med Nils Villemoes

Torsdag 22. marts 2018 klokken 19.00

Billetter

villemoes.jpg

Gennem fire årtier har Nils Villemoes revset, drillet og udfordret erhvervslivet og den offentlige sektor.

Ledelse handler om at lave en strategi, udvikle en organisation og vigtigst af alt at skabe rammer for samarbejde. Men det er ikke altid så let, som det lyder — tværtimod er det ofte ret bøvlet! Vi har brug for noget at gå op i, noget af stå op til, noget at slås for. Det er bøvl. Uden bøvl bliver livet tomt og indholdsløst. Det er ifølge Nils Villemoes faktisk et af samfundets allerstørste problemer. Der er ikke bøvl nok til alle!

DEN JYSKE OPERA: LA TRAVIATA

Fredag 23. marts 2018 klokken 19.30

Billetter

Arrangør: Sønderborg Teaterforening

__1_jyskopera (1).jpg

Den smukke og karismatiske prostituerede, Violetta Valéry fra Paris, står over for et skelsættende valg; penge eller kærlighed? Violetta vælger kærligheden og forelsker sig i sin unge beundrer, Alfredo Germont, men beslutningen viser sig at få frygtelige konsekvenser…

Verdis mesterværk, La Traviata, er en af de smukkeste operaer, der nogensinde er skrevet og Violetta Valéry en af de største heltinder.

Den Jyske Operas nye produktion af La Traviata instrueres af tyske Lothar Krause.

STIG ROSSEN & VENNERNE

Lørdag 7. april 2018 klokken 13.30

Billetter

Arrangør: Danske Seniorer

stig-og-vennerne.jpg

Stig & Vennerne hylder en af Danmarks mest folkekære og smittende sangere, Flemming "Bamse" Jørgensen.

Det bliver svært sidde helt stille i stolen, når Stig Rossens ikoniske stemme klinger igennem koncertsalens akustik i denne hyldestkoncert.

Med er naturligvis Vimmersvej, Bamsefar, Venner kom og se, Jeg har kun tre tænder, Tænker altid på dig, Kongens Have og Alice …

FÆLLESSANG I CAFÉ ALSION

Lørdag 7. april 2018 klokken 12-13

Yderligere info

fællessang.jpg

Et sandt tilløbsstykke. Alle, der kan lide at synge, er velkomne til fællessang i cafeen. Arrangementet er åbent for alle, og det er gratis at være med.

Hver gang er det en ny vært, der leder det et timer lange arrangement. Meningen er, at man kan komme indenfor på vej til/fra indkøb, træning, arbejde med mere.

Dagens vært: oplyses senere

The Simon & Garfunkel Story

Fredag 13. april 2018 klokken 20.00

Billetter

simongarfunk.jpg

Anmelderkorpset i flere lande har rost showet til op over skyerne. Her er en teaterkoncert om de to unge drenge fra New York-bydelen Queens, hvis musik tog hele verden med storm. Mere end 250.000 publikummer over hele verden har allerede set showet.

Naturlig er numre så som ‘Mrs Robinson’, ‘Bridge Over Troubled Water’, ‘Homeward Bound’, ‘Scarborough Fair’, ‘The Boxer’ og ‘The Sound Of Silence’ med!

Arrangør: Kultur i Syd

PROMUSICA
KAMMERMUSIK


Søndag 29. april 2018 klokken 15.00

Gratis entre. Ingen billetter.

Promusica.jpgProMusica er et kammermusikforum
for Sønderjyllands Symfoniorkesters
egne musikere.

Her får kammermusik
og solistværker sin helt egen plads.

Programmet offentliggøres 14 dage før
koncerten på www.promusica.dk.

Cafe Alsion tilbyder kaffe- og kagebord.

SØNDERBORGKORENES FORÅRSKONCERT

1. maj 2018 kl. 19.00

Billetter sælges ved indgangen

___#_______.jpg

Traditionen tro fejrer en række kor fra Sønderborg Kommune foråret med en korkoncert. 300-400 sangere fra damekor, blandede kor og mandskor vil synge fra deres forskellige repertoire.

Glæd dig til en spændende aften med både nye og kendte sange. Korene ser frem til at vise publikum, hvad de har på programmet i øjeblikket.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: TJAJKOVSKIJ OG DVORAK

Torsdag 3. maj 2018 klokken 20.00

Billetter

.maj3.jpg

På programmet til denne koncert står Hindemiths ouverture til balletten Amor og Psyche og derefter en af de mest populære violinkoncerter, nemlig Tjajkovskijs violinkoncert i D-dur. Koncertens solist er den unge russer, Sergey Dogadin. Han er en virtuos og dybt musikalsk violinist, som trods sin unge alder allerede har høstet adskillige internationale priser ved violinkonkurrencer.

De frodige og milde landskaber i Dvoráks hjemstavn, Bøhmen, skildres efter pausen på smukkeste vis i hans 8. symfoni.

FÆLLESSANG I CAFÉ ALSION

Lørdag 5. maj 2018 klokken 12-13

Yderligere info

fællessang.jpg

Et sandt tilløbsstykke. Alle, der kan lide at synge, er velkomne til fællessang i cafeen. Arrangementet er åbent for alle, og det er gratis at være med.

Hver gang er det en ny vært, der leder det et timer lange arrangement. Meningen er, at man kan komme indenfor på vej til/fra indkøb, træning, arbejde med mere.

Dagens vært: oplyses senere

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: NORDIC MASTERCLASS FOR DIRIGENTER

Mandag 14. maj 2018

Gratis. Mere info.

dirigent master class.jpg

Skandinaviens eneste internationale dirigentmasterclass finder for femte gang sted i Alsion, som også lagde koncertsal til i 2012, 2013 og 2014 og 2016, hvor masterclassen blev afholdt med stor succes.

Gennem årene har mere end 300 unge dirigenter fra hele verden ansøgt om at blive blandt de 9 deltagere i de årlige Nordic Masterclasses.

Nordic Masterclass blev grundlagt i 2012 på initiativ af dirigent Maria Badstue, som er kunstnerisk leder og assisterende underviser for Jorma Panula.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: MAGISKE MOZART

Torsdag 24. maj 2018 klokken 19.00

Billetter

.maj24.jpg

Ved dette års familiekoncerter er temaet ”Magiske Mozart”. Musikken og udtrykket er blevet bearbejdet af Sønderjyllands Symfoniorkester i samarbejde med operasanger og projektmager, samt solist/konferencier Thomas Storm.

Her præsenteres den magiske kraft i Mozarts musik og operaer på en sjov og nærværende måde i en anderledes koncertform rettet mod børn og voksne på én og samme tid.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER OG SCHLESWIG-HOLSTEINISCHES SINFONIEORCHESTER: BRUCKNERS 9. SYMFONI

Torsdag 14. juni 2018 klokken 19.00

Billetter

.juni14.jpg

Sønderjyllands Symfoniorkester og Schleswig-Holsteinisches Sinfonieorchester samarbejder en gang om året om musikhistoriens mastodont-værker.

Her får publikum den sjældne mulighed for at opleve Koncertsalen Alsions unikke akustik udsat for et orkester på omkring 100 musikere.

I år gælder det Bruckners symfoni nr. 9 i d-mol samt den ungarske komponist Ligetis værk, Atmosphères. Det bliver stort!

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: SANKT HANS KONCERT

Lørdag 23. juni 2018 klokken 19.30

Billetter

.jun23.jpg

Sankt Hans i Koncertsalen Alsion er en tradition med format. Aftenen er todelt og lægger ud med en festlig koncert med Sønderjyllands Symfoniorkester. I år er det Carl Nielsens "Hanedans fra Maskarade", Griegs Klaverkoncert samt hans Symfoniske danse, Dvoráks Slavisk dans, op. 72 nr. 2 og slutteligt Alfvéns "Vallflickans dans".

Efter koncerten er der øl og ringridere, musikere spiller hyggemusik, og bålet tændes på Alssund bred. Så kan det ikke blive ret meget mere festligt.

Gå Glip & Ståsteder - foredrag med Svend Brinkmann


Mandag 22. oktober 2018 klokken 19.00

Billetter

brinkmann.jpg

Psykologiprofessor Svend Brinkmann har de seneste år i den grad formået at skabe debat og tale ind i og imod tidens tendenser. Han bliver omtalt som en af landets vigtigste intellektuelle, og så har hans bøger konstant ligget på bestsellerlisterne over fagbøger.

Han har haft enorm succes med sine bøger og artikler om at stå fast og gøre op med tidens udviklingstvang. Senest har han med ligeså stor opmærksomhed givet sit bud på de 10 værdier, som han mener, det er værd at stå fast på.