Ny side

Oplev Harry Potter, mens stort symfoniorkester spiller

Lørdag den 24. marts 2018 kommer Harry Potter til Sønderborg som filmkoncert i Koncertsalen Alsion med LIVE symfoniorkester.

Først kom bøgerne og så kom filmene. Nu indleder den fantastiske fantasy-figur Harry Potter for første gang en verdensomspændende turné som filmkoncert med LIVE symfoniorkester. Det er Musikkens Hus, der har tegnet rettighederne til alle otte film i Norden hos amerikanske Warner Bros. Consumer Products og CineConcerts.

Amerikanske Warner Bros. Consumer Products og CineConcerts annoncerede i sommeren 2016, at en ny verdensomspændende koncertturné, som hylder Harry Potter-filmene, var på vej. I dag er J.K. Rowlings magiske troldmandsunivers allerede programsat med hundredvis af optrædener i mere end 35 lande i hele verden:

- Filmkoncerter er blevet ekstremt populære – både internationalt og i Danmark de seneste år. Nye tekniske landvindinger gør, at du kan se en film knivskarpt digitalt på meget store lærreder i arenaer og koncerthuse og med live musik fra et stort symfoniorkester, siger direktør i Musikkens Hus Lasse Rich Henningsen.

Konceptet for filmkoncerterne er således, at den originale film afspilles med tale og danske undertekster som i en biograf, mens filmmusikken spilles LIVE af Czech National Symphony Orchestra, der sidder nedenfor storskærmen. Den første film Harry Potter og De Vises Sten kan opleves i Koncertsalen Alsion lørdag den 24. marts 2018:

- Vi har efterhånden haft en del filmkoncerter, og denne gang går vi så skridtet videre. Vi oplever nemlig gang på gang, at publikum går fra salen med en helt ny fornemmelse af underholdning og ikke mindst med en stor fascination af filmmusik og den live-oplevelse, som et symfoniorkester kan bibringe, siger Lasse Rich Henningsen. Direktør hos CineConcerts Justin Freer supplerer:

- Harry Potter™-filmserien er et enestående kulturelt fænomen, der bliver ved med at henrykke millioner af fans verden over. Det er derfor en stor fornøjelse, at vi for første gang nogensinde introducerer muligheden for at opleve det prisvindende partitur spillet live af et symfoniorkester samtidig med at den højt elskede film bliver projiceret på storskærm.

CineConcerts er blandt de ledende producere af live musikoplevelser fremført med visuelle medier. Nylige og nuværende live koncertoplevelser omfatter Gladiator, The Godfather, It’s a Wonderful Life, DreamWorks Animation In Concert, Star Trek: The Ultimate Voyage 50th Anniversary Concert Tour og Breakfast at Tiffany’s.

Det er den amerikanske komponist John Williams, der har skrevet musikken til de første tre Harry Potter™-film. John Williams har også skrevet musikken til blandt andet Star Wars, Superman, E.T., Indiana Jones, Jurassic Park, Schindlers Liste m.fl. Det er også John Williams, der har komponeret det berømte ”Hedwig’s Theme”, der anvendes i alle otte Harry Potter™-film.

Billetsalget til filmkoncerten i Alsion lørdag den 24. marts 2018 kl. 19 er startet og koster i intervallet fra 295 til 350 kr. pr. billet. Læs mere på www.alsion.dk.


Fakta om Harry Potter™
Der er indspillet otte Harry Potter™-film udsprunget af syv bøger af den britiske forfatter J.K. Rowling. De otte film har følgende titler:
1. Harry Potter og De Vises Sten (2001)
2. Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer (2002)
3. Harry Potter og Fangen fra Azkaban (2004)
4. Harry Potter og Flammernes Pokal (2005)
5. Harry Potter og Fønixordenen (2007)
6. Harry Potter og Halvblodsprinsen (2009)
7. Harry Potter og Dødsregalierne - del 1 (2010)
8. Harry Potter og Dødsregalierne - del 2 (2011)

I 2016 udkom en 8. bog ”Harry Potter og det forbandede barn - del 1 og 2”. Bogen er ikke filmatiseret, men er et todelt West End-teaterstykke i London, der havde premiere i juli 2016. Denne er ikke omfattet af Musikkens Hus’ In concert-rettigheder. ´

Billetter

Øvrige nyheder

Koncertsalen Alsion er flyttet
Jacob Dinesen spiller i Alsion
Lis Sørensen giver koncert i Alsion
Socialt entreprenørskab
Fast Love - George Michael hyldes på Alsion
Sønderjyllands Symfoniorkester inviterer til lancering af nyt sæsonprogram
Jesper Lundgaard & Lene Siel: Årets Danske Julekoncert 2018
Gå glip & Ståsteder - foredrag med Svend Brinkmann
Oplev Harry Potter, mens stort symfoniorkester spiller
Afskedskoncert med Big Fat Snake i Koncertsalen Alsion