Ny side

Verdensstjerner spiller i Alsion

Verdensnavnene Baiba Skride, Michael Sanderling og Ton Koopmann indtager Koncertsalen Alsion i juli og august. Med sig har de festivalens eget orkester. Det bliver to store koncerter, der fremhæver salens særlige formåen.

To storslåede koncertaftener venter Sønderborg og Koncertsalen Alsion, når en af Europas største og mest anerkendte festivaler for klassisk musik, Schleswig-Holstein Musik Festival, 16. juli og 4. august atter engang tager sit festivalorkester med til Sønderborg. Begge aftener vil ophøje koncertsalens berømte akustik til et sjældent oplevet stade, da der er tale om verdenskendte navne inden for den klassiske musikgenre.
16. juli klokken 19 står den hollandske maestro Ton Koopman i spidsen for Schleswig-Holstein Festival Orchester. På programmet står Johann Sebastian Bachs Orkestersuite Nr. 3 i D-dur, Joseph Haydns Symfoni i D-dur Hob. I:6 „Le matin“ samt Wolfgang Amadeus Mozarts imponerende Jupiter-symfoni i C-dur KV 551.

Verdens-violinist på stradivarius
4. august klokken 20 er der musikalsk smæk for skillingen, når festivalen går på scenen med Ludwig van Beethovens violinkoncert i D-dur med Baiba Skride som solist. Hun plejer at spille på en af sine stradivarius-violiner, så mon ikke det også sker den aften. Baiba Skride er født i Riga, men gjorde tidligt hele verden til sin koncertsal. Hun har spillet koncerter og indspillet cd’er med de fleste nulevende store orkestre. Efter pausen kommer koncertsalens berømte akustik for alvor på en prøve, når scenen fyldes med over 100 musikere, der spiller uddrag af Sergei Prokofieffs Romeo und Julia op. 64 (Uddrag af suiterne nr. 1 und 2).
Til denne koncert vender maestro Michael Sanderling tilbage til Sønderborg og Koncertsalen Alsion, som han senest besøgte i november 2013 sammen med Dresner Philharmonie.
Festivalorkestret består af elitestuderende fra musikkonservatorier over hele verden. Solister og dirigenter er altid verdenskendte navne i den tunge ende af vægtskålen.
Koncerterne er et samarbejde mellem Schleswig-Holstein Musik Festival, Sønderborg Kommune og Bund deutscher Nordschleswiger.
Læs mere og find billetter på www.shmf.de.

Program
16. juli 2017 klokken 19
Johann Sebastian Bach: Orkestersuite Nr. 3 i D-dur BWV 1068
Joseph Haydn: Symfoni i D-dur Hob. I:6 „Le matin“
Wolfgang Amadeus Mozart: Symfoni i C-dur KV 551 „Jupiter“
Dirigent: Ton Koopmann

4. august 2017 klokken 20
Ludwig van Beethoven: Violinkoncert i D-dur op. 61
Sergei Prokofieff: Romeo & Julie op. 64 (Uddrag af suiterne nr. 1 og 2)
Solist: Baiba Skride
Dirigent: Michael Sanderling

Øvrige nyheder

Jacob Dinesen spiller i Alsion
Lis Sørensen giver koncert i Alsion
Socialt entreprenørskab
Fast Love - George Michael hyldes på Alsion
Sønderjyllands Symfoniorkester inviterer til lancering af nyt sæsonprogram
Jesper Lundgaard & Lene Siel: Årets Danske Julekoncert 2018
Gå glip & Ståsteder - foredrag med Svend Brinkmann
Oplev Harry Potter, mens stort symfoniorkester spiller
Afskedskoncert med Big Fat Snake i Koncertsalen Alsion
De Fire Årstider med Sønderjyllands Symfoniorkester har sat rekord